Sök
Lara Stalder.
SDHL

Superstjärnan klar för Brynäs: ”Hon är fruktansvärt bra”

Brynäs fortsätter värva starkt i SDHL. Nu har en av SDHL:s främsta spelare anslutit: Den schweiziska fixstjärnan Lara Stalder.
– Hon är fruktansvärt bra både på och utanför isen, säger sportdirektör Andreas Dackell.

55 mål och totalt 99 poäng på 54 matcher. Det är Lara Stalders makalösa facit i SDHL. Nu ska målsprutan förstärka Brynäs till kommande säsong, meddelar klubben på sin hemsida. Kontraktet är skrivet på två år.

Stalder har spelat för LHC de senaste två åren och gjorde den gångna säsongen 16 mål och totalt 38 poäng på 18 matcher. Hon tvingades avbryta säsongen i förtid på grund av en skadad axel. Säsongen dessförinnan, när hon var hela hela året, vann hon skytteligan i överlägsen stil med sina 39 mål. Hon slutade tvåa i poängligan i SDHL på 61 poäng.
– Efter två år i Linköping ville jag testa något nytt. Brynäs hörde av sig och när jag frågade runt fick jag höra mycket bra om klubben. Hur de ville omstrukturera och starta upp på nytt. Det ska bli spännande att bli en del av Brynäs och jag tror verkligen att vi kan uppnå något med det här laget.

Storsatsande Brynäs har tidigare värvat den regerande poängligavinnaren Michela Cava från Modo. Stalder och Cava spelade ihop på college.
– Vi spelade faktiskt i samma kedja där borta. Så det är kul att vi hamnar på samma ställe nu. Hon är en grym spelare och vi hittar varandra bra på isen.

Den här artikeln handlar om: