Sök
190105 Skellefteås Tim Söderlund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 5 januari 2019 i Skellefteå. …
Skellefteå AIK

Efter turbulenta säsongen – nu skriver tidigare JVM-forwarden NHL-kontrakt

Tim Söderlund delade säsongen 2018/19 mellan spel i Frölunda och Skellefteå. Nu har den tidigare JVM-forwarden skrivit på ett NHL-kontrakt med Chicago.

Efter SM-finalförlusten förra våren valde Tim Söderlund att lämna Skellefteå för spel i Frölunda. Tiden i Göteborg blev dock inte som 21-åringen hade tänkt sig och efter nyår återvände Söderlund till Skellefteå.

Där stod den snabbe ytterforwarden för nio poäng (3+6) på 22 matcher innan han hade sex poänglösa matcher i slutspelet. Efter säsongen tog slut löpte Söderlunds kontrakt med Skellefteå ut – och nu står det klart att 21-åringen skriver sitt första NHL-kontrakt.

925 000 DOLLAR PER SÄSONG

Under måndagseftermiddagen meddelade Chicago Blackhawks att Söderlund skrivit på ett tvåvägskontrakt över tre säsonger. Enligt Blackhawks kommer Söderlund ha en lönetaksträff på 925 000 dollar per säsong.

Söderlund draftades av Chicago som 112:e spelare i NHL-draften 2017. Förutom ett SM-silver med Skellefteå har forwarden ett JVM-silver och ett U18-VM-silver med juniorlandslagen på sin meritlista.

Den här artikeln handlar om: