Sök
180920 Malmö Redhawks Anton Öhman i ishockeymatchen i SHL mellan Mora och Malmö Redhawks den 20 september 2018 i Mora. …
Nyheter

Klart: De vann dragkampen om spelskicklige backen

Både Björklöven och Modo sades vara ute efter hans underskrift. Nu har Anton Öhman bestämt sig. Nästa säsong representerar han Modo.
– En oerhört spelteknisk och skicklig back som är en duktig skridskoåkare och har en offensiv uppsida i sitt spel, säger Modotränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Efter att ha imponerat i Leksand under säsongen 2017/18 fick Anton Öhman chansen i SHL med Malmö den här säsongen. Där satte skador i mångt och mycket stopp för 23-åringen, som bara hann spela 23 SHL-matcher för Skåneklubben.

Nu lämnar Öhman Malmö och flyttar istället norrut. Under tisdagen presenterades han av Modo.
– En oerhört spelteknisk och skicklig back som är en duktig skridskoåkare och har en offensiv uppsida i sitt spel. Han är duktig på blålinjen i både fem mot fem och i powerplay och kommer att tillföra en dimension i vårt spel som jag tycker att vi saknade den senaste säsongen, säger Modos tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

SPELAT I FYRA ALLSVENSKA KLUBBAR

Förutom Malmö har Öhman tidigare spelat SHL-hockey med Skellefteå. 23-åringen har varit utlånad till Hockeyallsvenskan fyra gånger under sin karriär och hunnit med att representera Leksand, Västerås, Almtuna och Björklöven i Hockeyallsvenskan.

Det sistnämnda laget sades vara ute efter Öhmans signatur inför den kommande säsongen. Den Umeåfödde backen väljer dock inte att flytta hem, utan föredrog istället spel i Modo.

Kontraktet med Modo sträcker sig över de kommande två säsongerna.

Den här artikeln handlar om: