Sök
Alexander Urbom är klar för Dusseldorfer. …
SHL

Backen lämnar Djurgården – klar för tysk klubb

Detta har spekulerats i om Alexander Urbom skulle lämna Djurgården för spel i tyska ligan. Nu står det klart – backen har skrivit på ett kontrakt med Dusseldorfer EG.

Den 28-årige backen tillhörde Djurgården redan som junior och fick till slut chansen i a-laget säsongen 2008/2009. Därefter började äventyret i Nordamerika. Det blev tre säsonger i New Jersey Devils organisation, där han mest tillhörde AHL-laget Albany Devils. Det blev totalt 14 matcher i NHL med New Jersey, innan han säsongen 2013/2014 fick spela 20 matcher med Washington Capitals.

VÄNDE HEM TILL STOCKHOLM

Efter sejouren i NHL spelade Urbom en säsong i KHL innan han landade på svensk mark igen – då i Skellefteå. Efter en säsong där återvände han till Stockholm och Djurgården. I år gjorde han sin tredje raka säsong i huvudstaden och bärgade ett silver.

Men nu väntar en ny utlandsflytt för den storvuxne och defensivt skicklige backen. Han har skrivit på ett nytt kontrakt med den tyska klubben Dusseldorfer EG. Under årets säsong åkte laget ut i kvartsfinalerna i det tyska slutspelet.

Den här artikeln handlar om: