Boston Bruins är vidare till konferensfinal, mycket tack vare Tuukka Rasks storspel.
Nyheter

Boston till konferensfinal – efter stjärnmålvaktens stormatch

För första gången sedan 2013 är Boston Bruins i konferensfinal. Detta efter att man besegrat Columbus med 3–0 i nattens match och totalt 4–2 i matcher.
– Vi har kommit halvvägs till vårt mål, säger Bostonforwarden David Backes till nhl.com

Boston Bruins är återigen ett av de fyra sista lagen som gör upp om Lord Stanleys pokal. Efter att ha besegrat Columbus med 3–0 i nattens match kunde klassikerlaget gå segrande ur matchserien med 4–2 i matcher.

Stor matchvinnare för Bruins i nattens segermatch var målvakten Tuukka Rask. Den 32-årige finländaren stoppade samtliga 39 skott som Blue Jackets bombarderade honom med och höll således sin första nolla i årets slutspel.
– Vi spelade rejält och höll dem ute. De tryckte på ordentligt i den andra perioden med mycket skott. Sen hade vi en hel del box plays i den tredje perioden, men vi försvarade oss bra, säger Rask till nhl.com.

SVENSKEN MÅLSKYTT

David Krejci gav Boston ledningen i mitten av den andra perioden, innan svenske Marcus Johansson mer eller mindre kunde punktera matchen i mitten av den tredje perioden med sitt 2–0-mål. Målet var Landskrona-sonens andra för slutspelet.

David Backes avrundade målskyttet när han prickade in 3–0 med drygt nio minuter kvar att spela.
– Vi har kommit halvvägs till vårt mål. Vi måste njuta på vägen. Nu är vi ett av de fyra sista lagen och vi har behövt offra oss för att vinna några matcher mot riktigt bra lag, säger Backes.

Detta är första gången sedan 2013 som Boston är i konferensfinal. Då gick man hela vägen till Stanley Cup-final, där man sedan föll med 4–2 i matcher mot Chicago. I år kommer man ställas mot uppstickaren Carolina i konferensfinalen, som svepte New York Islanders i sin matchserie.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)