Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Spelarna som nykomlingen kan vara på väg att värva

Ett gäng spelare med lokal anknytning har redan valt att skriva på och så kommer det fortsätta. När Strömsbro tar klivet in i Hockeyettan kommer de låta höra talas om sig och nu jagar de hemtam förstärkning. Här är spelarna de kan värva.

Jag pratade med Strömsbros engagerade sportchef Johan Wennberg igår (läs hela det snacket här). Förutom att utlova ett ”monsterförvärv” i veckan gjorde han klart att det kommer bli många spelare med Gävle-anknytning i lagets orangea dress till vintern.

Det är populärt att bygga med lokal prägel och satsa på killar från trakten. Samtidigt som många unga lirare som behöver lite mer erfarenhet hamnar på drift i Hockeyettan efter åren i SHL-klubbarnas juniorverksamheter.

Vi har sett HC Dalen bygga starka trupper på gamla HV71-juniorer, hur Hanhals lierar sig allt tätare med Frölunda och hur Tranås den gångna säsongen var väldigt framgångsrika med att fylla laget med spelare som hade ett förflutet tillsammans i Linköpings J20. För att ta några exempel av olika karaktär.

Det Strömsbro nu ska göra är knappast något nytt. Men kanske har de, med tanke på hur många Gävle-anknutna herrar det finns ute i förskingring, större möjligheter att lyckas bygga något riktigt bra än många andra.

För spelare som Kim Persson, Nicklas Strid, John Morelius och Manne Mattisson har redan skrivit på och det saknas knappast spelare att försöka locka ”hem”.

Låt mig komma med några namn. Spelare bördiga från Gävle eller med förflutet i Brynäs juniorer.

Den största fisken är kanske Joakim Axman. Spetsforwarden som försökt slå sig fram med ett helt gäng Hockeyettan-klubbar de senaste åren och som spenderade den gångna vintern i Hockeyallsvenskan med Tingsryd.

Sportchef Wennberg medgav att han hade kontaktat de intressanta anfallarna Max Pålholm (Boden) och Adam Hirsch (KRIF). Jag skulle bli väldigt förvånad om hans lista inte även består av namn som centern Marcus Lindblom (Gripen), Martin Naenfeldt (lämnade Hudiksvall för tyska SC Riessersee under säsongen) och Erik Broman (Lindlöven).

På backsidan finns exempelvis Lucas Hedlund (Boden), Johan Grönquist (Kiruna IF) och Pontus Broeng (Gripen) att försöka övertyga om en flytt. Likaså kan målvakten Otto Bäcklin (Gripen) säkert vara ett intressant namn.

Några långskott?

Andreas Maier som lämnar Huddinge lirade juniorhockey med Brynäs, precis som Grums vasse Henrik Messfeldt.

Planen är förvisso att satsa ungt i Strömsbro, men veteraner som Adam Seydlitz (Hudiksvall) och Martin Hellgren (Alfta) har ett förflutet hos Brynäs och går vi på det riktigt långa långskottet är det väl knappast särskilt många fler än degraderade Almtuna som varit supersugna på Linus Rotbakkens tjänster sedan han tog klivet till Hockeyallsvenskan.

Skulle bara några av namnen ovan i slutändan välja att rita på för Strömsbro blir de ordentliga förstärkningar och gör Strömsbro till en nykomling att räkna med. Inte alls oäven att lyckas med att uppnå målsättningen om att ta sig till Allettan redan säsong ett.

Den enda jag på rak arm vet har tackat nej till nykomlingen är backen Pabi Janneh som valde spel med Kiruna AIF istället.

Hur som, Strömsbro kan bli något riktigt intressant att följa i vinter.

Den här artikeln handlar om: