Sök
181107 Västerviks Philip Rondahl i kamp med Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk och Jesper Dahlroth under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och Västervik den 7 november 2018 i Oskarshamn. …
SHL

Efter schismen – nu lämnar hjälten Oskarshamn: ”En ohållbar situation för alla”

Soppan kring Christoffer Rifalk är slut. Han lämnar Oskarshamn för spel i Rögle.
– Vi känner oss nöjda med den uppgörelse som nåtts mellan partnerna och väljer därför att släppa Christoffer Rifalk till Rögle, säger sportchefen Daniel Stolt.

Christoffer Rifalk var Oskarshamns stora hjälte när klubben gick upp i SHL. Han storspelade genom hela kvalet och spelade sig till ett SHL-kontrakt med Rögle. Det avtalet upphörde dock när Oskarshamn också gick upp, eftersom de också hade ett gällande avtal med målvakten. Rifalk har dock varit tydlig med att han ville till Rögle och har därför inte dykt upp på Oskarshamns träningar. Samtidigt har Oskarshamn inte velat släppa målvakten utan att få en skälig ekonomisk ersättning.

Det har de uppenbarligen fått nu. Nu är Rifalk klar för Rögle.
– et har varit en ohållbar situation för alla, men vi har samtidigt också velat ha en ersättning som vi känner varit skälig. Vi känner oss nöjda med den uppgörelse som nåtts mellan partnerna och väljer därför att släppa Christoffer Rifalk till Rögle, säger sportchefen Daniel Stolt.

HAR REDAN VÄRVAT EN ERSÄTTARE

Kontraktet med Rögle är skrivet över de kommande två säsongerna.
– Christoffer Rifalk är en ung, spännande och mycket talangfull målvakt som redan hunnit visa sin klass på en hög nivå och mot kvalificerat motstånd. Vi är väldigt glada och excalterade att Christoffer ansluter till vårt lag, säger sportchef Chris Abbott.

Oskarshamn värvade häromdagen in Tex Williamsson som ersättare.

Den här artikeln handlar om: