Sök
Timrå IK

Målvaktlöftet nobbade SHL för spel i HockeyAllsvenskan

Victor Brattström blir kvar i Timrå trots klubbens degradering till HockeyAllsvenskan. Det fanns SHL-intresse för målvaktstalangen – som dock valde att utvecklas vidare i andradivisionen.
– För mig är det viktigt att få spela mycket nu, säger 22-åringen till hockeysverige.se.

På pappret var Victor Brattström den kanske tydligaste andremålvakten i SHL den gångna säsongen. Men på isen var han definitivt inte det. 22-åringen, som bara hade stått 15 matcher på seniornivå inför säsongen, fick stå hela 23 matcher och överglänste under stundom stjärnkeepern Niklas Svedberg. Han fick dessutom stå i Timrås match sju mot Oskarshamn.

När säsongen var slut valde Victor Brattström att förlänga kontraktet med Timrå. Detta trots att det fanns SHL-intresse. Enligt uppgifter till hockeysverige.se ska bland annat Färjestad ha varit sugna på Brattström som en ersättare till Adam Werner.
– Det har funnits intresse från SHL, men vilka lag det handlar om vill jag inte gå in på utan det lämnar jag till min agent. Jag ska spela i Timrå nästa säsong och det känns grymt bra, säger målvakten till hockeysverige.se.

Var det ett självklart val att spela med Timrå i stället för att fortsätta i SHL?
– Det är klart att det fanns en tanke på det när situationen kom, men när beslutet väl togs var det väldigt lätt faktiskt. Det känns fantastiskt bra att få fortsätta i Timrå.

”HERREGUD, JA!”

I nuläget är Victor Brattström den enda kontrakterade målvakten men vi kan nog utgå från att han är tänkt som lagets förstaval kommande säsong. Just möjligheten till speltid var anledningen till att han valde att förlänga klubben.
– För mig är det viktigt att få spela mycket nu och jag känner ett stort förtroende för Timrå. Samtidigt lägger de inte av nu bara för att de åkt ned, utan de vill framåt och jag vill framåt. Ur den aspekten är det här bra för båda och det var det som var det avgörande, säger göteborgaren när han promenerar genom hemstaden.
– Sen har jag trivts fantastiskt bra sedan jag kom dit. Alla runtomkring är fantastiska, fansen inte minst, så jag har så mycket gott att säga om Timrå.

Känner du dig redo att bli förstemålvakt?
– Herregud, ja! Jag har väntat på det i två år så jag är mer än redo, tror jag. Jag ser det som en spännande och kul utmaning.
– Jag känner mig ändå ganska nöjd med den säsong jag hade i SHL också, utifrån de förutsättningar som fanns.

”SPELAR INGEN ROLL OM DE VÄRVAR HENKE LUNDQVIST”

Han lägger heller ingen större vikt på vem Timrå tar in som ytterligare målvakt i truppen. Säsongen som gick var han som bekant backup till den på förhand kanske största målvaktsstjärnan i hela SHL, Niklas Svedberg.
– Det är egentligen samma inställning som jag haft de här två åren. Jag tänker inte på vem jag kommer konkurrera med utan jag kan bara tänka på mig själv och vad jag behöver göra. Det spelar ingen roll om det är Henke Lundqvist de värvar in, utan jag vill fortfarande stå matcherna, säger Brattström med ett skratt.

Victor Brattström har redan varit med om att gå upp till SHL en gång och om han får bestämma kommer samma sak hända igen framåt våren. Chansen att få vara med om en om en ny sådan resa var en drivkraft som gjorde att han valde att stanna kvar i Timrå.
– Absolut, det är både en dröm och en drivkraft och jag ska göra allt jag kan för att Timrå ska upp igen. Så är de bara. Sen får vi se hur det går, men laget ser spännande ut. Så jag ser ju gärna att jag får vara med om samma sak igen.

Foto: Bildbyrån

Utöver lagets mål – har du några personliga förväntningar på säsongen?
– Nej, jag har inte hunnit börja tänka på det än utan sådana saker börjar komma när vi drar igång säsongen igen. Jag har pratat lite med målvaktstränaren Peter Hirsch via telefon men då har vi inte pratat något om spelet, utan det kommer när jag kommer tillbaka till Timrå och vi drar igång sommarträningen.

”FINNS INGEN ANLEDNING ATT ÄLTA SAKER”

Att suget inför försäsongsträningen, som börjar nästa vecka, är stort gör Victor Brattström ingen hemlighet av.
– Jag är redo. Det räcker att vila en helg så vill man vara tillbaka igen! Jag har försökt vila så mycket som möjligt den senaste tiden eftersom det var en ganska tuff säsong. Men nu känner jag mig fräsch! Nu är jag återställd.

Har du hunnit lägga det tråkiga som hände i kvalet bakom dig?
– Ja, nu har man svalt det. Det finns inget annat alternativ egentligen. Det finns ingen anledning att älta saker, det tjänar du ingenting på. Det är bara att komma ur allt som hänt starkare. Nu är det bara att blicka framåt.

Kanske får den talangfulle målvakten och det övriga, hittills väldigt unga, lagbygget vara med om samma sak 2020 som de fick 2018. Att det går att studsa tillbaka till SHL redan efter ett år i HockeyAllsvenskan har vi fått bevis på tidigare. Blir Timrå nästa lag att lyckas? Oavsett vilket lär vi ha goda chanser att få se Victor Brattström i SHL någon gång igen.

Den här artikeln handlar om: