Sök
Rikard Grönborg.
Schweiziska ligan

Här är Rikard Grönborgs nya jobb – tar över storklubben

Det har spekulerats om NHL-jobb för Rikard Grönborg till nästa säsong. Så blir det nu inte. Han kommer istället coacha den schweiziska storklubben ZSC Lions de kommande två åren.

Det har sedan tidigare stått klart att VM som inleds imorgon blir Rikard Grönborgs sista framträdande i Tre Kronor efter tre år som förbundskapten. Nu meddelar ZSC Lions via sin hemsida att Rikard Grönborg tar över dem de kommande två åren.

Grönborg tar över efter Arno Del Curto och i klubben finns också svenskarna Fredrik Pettersson och Robert Nilsson.

Grönborg har aldrig gjort någon hemlighet av att hans mål är NHL och det har spekulerats i att det skulle kunna ske redan till nästa säsong. Enligt The Athletic ska Buffalo Sabres ha haft Grönborg som en kandidat till att ta över klubben. Men nu blir det alltså inte så.

Redan i februari ryktades Grönborg till Schweiz. Enligt Blick var det då Davos som var en kandidat som ny klubb.

Samtidigt som Zürich-klubben gick ut med nyheten så släppte Svenska ishockeyförbundet ett pressmeddelende.
— Jag har haft en fantastisk tid under mina år som anställd hos Svenska Ishockeyförbundet och jag vill verkligen skicka ett tack till alla jag fått äran att jobba med. Det ska bli roligt med en ny utmaning efter VM och att få jobba nära ett lag, varje dag, i två säsonger. Jag har fått en riktigt bra känsla av laget och kulturen runt omkring. Men nu är det fullt fokus på VM och den här turneringen, detaljer kring framtiden får vi ta när turneringen är slut, säger Rikard Grönborg i detta.

Den här artikeln handlar om: