Sök
Joe Pavelski var tillbaka inatt.
San José

Tillbaka efter otäcka smällen – tog sitt lag vidare: ”Mycket känslor”

San Josés Joe Pavelski har missat de sex första matcherna av konferens-semifinalen mot Colorado. Men till nattens sjunde match var han tillbaka och då var han en stor bidragande faktor till att Sharks gick vidare i 3-2-segern.

Det var otäcka bilder som kablades ut från match sju mellan San José och Vegas den 23 april. Joe Pavelski fick en knuff av Vegas Cody Eakin i samband med en tekning. Pavelski föll och slog huvudet i isen och fördes kraftigt blödande ut till omklädningsrummet.

Pavelski missade på grund av detta de sex inledande matcherna mot Colorado. Men inatt var han tillbaka och då skulle det bara dröja knappt sex minuter innan han gav Sharks ledningen.
— Jag har verkligen saknat det. Sen att gå ut och näta tidigt.. Jag hade mycket känslor ikväll, berättade Pavelski för nhl.com efter matchen.

Pavelski spelade sedan fram Tomas Hertl som ökade på till 2-0 innan Avalanche hittade in i protokollet genom Mikko Rantanen som nätade sju sekunder före periodslutet.

Joonas Donskoi skulle sedan bli matchvinnare för Sharks när han i mitten av den andra perioden gjorde 3-1. Tyson Jost reducerade förvisso för Avalanche i början av den tredje, men Sharks lyckades hålla undan och vinna.

San José är därmed vidare till semifinal i Stanley Cup. Där väntar St.Louis.

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: