Sök
Aaron Palushaj.
SHL

Örebro får ingen ersättning för Palushaj: ”Hans villkor att skriva på var att ha en klausul”

Aaron Palushaj bröt med Örebro och tog tåget till Davos. Men Örebro fick ingen ersättning för övergången.
– Hans villkor att skriva på var att ha en klausul, säger sportchef Niklas Johansson till Nerikes Allehanda.

Det var förra sommarens stora värvningsbomb. Aaron Palushaj nobbade en förlängning hos Brynäs och skrev i stället på ett tvåårskontrakt med Örebro. Häromdagen bröts dock det avtalet, när Palushaj skrev på för Davos.

Men trots att amerikanen inte fullföljde kontraktet med Örebro fick klubben ingen ersättning för övergången.
–  Det är lite olika beroende på vad man lyckas få in i avtalen och så vidare. Men när vi värvade Aaron så satt han i en sits där han kunde välja på jättemånga lag, överallt egentligen från KHL till Schweiz. Hans villkor att skriva på var att ha en klausul, sportchef Niklas Johansson till Nerikes Allehanda.

DÄRFÖR SKREV DE ETT TVÅÅRSKONTRAKT

Johansson säger att det fanns fördelar med att använda sig av den metoden, trots att avtalet nu bröts redan efter halva tiden.
-Vi ville gardera upp oss med ett tvåårsavtal för att slippa sitta i en ny löneförhandling efter ett år där det skulle bli ännu dyrare. Så det blir där vi tjänar, plus att vi låser honom från att gå till andra SHL-lag. Där kan han inte gå.

Aaron Palushaj gjorde 28 poäng på 31 matcher i Örebro. Totalt landade han på imponerande 73 poäng på 82 matcher under sina två SHL-år.

Den här artikeln handlar om: