Sök
SHL
SKOGLUND: Jumboplatsen är långtifrån huggen i sten

Igår var det exakt en månad sedan Oskarshamn blev klart för SHL-spel säsongen 19/20. Sedan dess har det på sociala medier tävlats om att såga deras chanser så mycket det går. Men ser det verkligen så illa ut? I mitt tycke är detta en oerhört intressant nykomling med potential. 

Jag ska inte ens låtsas att jag tror något annat än att Oskarshamn kommer sluta på någon av de två sista platserna i SHL nästa säsong. Att påstå något annat i dagsläget vore snudd på löjeväckande och hittills har det mesta under silly season grinat dem emot. Succémålvakten Christoffer Rifalk är borta. Likaså lagkaptenen Jonas Engström och precis allt pekar på att rutinerade Joakim Hillding försvinner.

Samtidigt skrämmer de nyförvärv som hittills kommit in knappast slag på den mest ängsliga person med Lille Skutt-nerver och de allra flesta är överens om att Oskarshamn kommer få det tufft nästa säsong. Mycket, mycket tufft.

Eller? Kommer de det?

Hand upp alla som inför den nyss avslutade säsongen trodde på att Oskarshamn skulle sluta tvåa i Hockeyallsvenskan. Det var nog knappast någon som på allvar trodde det och de tog sig till den placeringen till största del beroende på ett smart spelsystem rattat av tränarduon Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg.

Duon är kvar och lär under sommaren fila än mer på systemet som vållade AIK och Timrå så stora bekymmer i kvalet. De tog sig också till andraplatsen tack vare spelare som tog kliv och utvecklades. Vem på förhand hade trott att Oskar Nilsson skulle utses till årets back i Hockeyallsvenskan när han hämtades från Norge? Okej att junioren Filip Sveningsson var känd för sin talang, men jag vågar påstå att knappast någon trodde på att junioren skulle göra 15 mål under säsongen. För att inte tala om målvaktsduon Adam Åhman och Christoffer Rifalk som kom ett och trea i den allsvenska målvaktsligan. Hade man spelat på den kombinationen inför säsongen så hade det regnat manna från himlen.

Jag har under säsongen följt Oskarshamn rätt mycket framför min TV och under kvalet mot AIK och Timrå satt jag och funderade över vad som egentligen skulle hända med Oskarshamn om de INTE tog klivet upp. Då hade nog truppen blivit fullständigt söndervärvad.

Joakim Thelin var fullständigt briljant i kvalet och han kändes redan där och då mogen för SHL. Backen Oskar Nilsson likaså. Redan nämnde Sveningsson kändes självklar att värvas tillbaka till HV71 efter ett år i allsvenskan och om inte Markus Modigs hade SHL-blickar på sig mot slutet av säsongen skulle det förvåna mig oerhört mycket.

Jag skulle inte heller fått ett slaganfall av ren chock om inte den talangfulle backen Christian Lindberg och Isak Pantzare ändå fanns med bland några SHL-sportchefers tankar.

Jag hade inte heller blivit förvånad om en sådan som Nicklas Heinerö hade fått åtminstone ett SHL-anbud att ta ställning till.

Alla de uppräknade ovan är kvar i Oskarshamn nästa säsong och just här och nu känns det som en grupp med potential.

Men det räcker ju såklart inte med dessa, oavsett hur stora kliv de än kommer ta till nästa säsong. De kommer behöva spelare med rutin från spel högre upp att luta sig mot och om jag har tolkat det hela rätt så är det väl spetsvärvningarna som återstår nu för den nye sportchefen Daniel Stolt.

Den amerikanske förre detta U18-VM-spelaren Tyler Kelleher känns spontant som en sådan spetsvärvning. Efter spel i collegeligan och AHL gjorde forwarden sin europeiska debut ifjol i den tyska ligan med ERC Ingolstadt. 38 poäng blev det där och det är inte helt tokiga siffror första året på en större rink. Det känns som han har några växlar till och han skulle mycket väl kunna lägga i dem i Scania-staden.

Jag gillar också värvningen av målvakten Tex Williamsson. Han har en hög högstanivå och var faktiskt under SHL-kontrakt med Malmö för ett par år sedan, men då de var tjocka på målvakter lånades han ut till Leksand och det känns som han fastnat lite på allsvensk nivå. Den här möjligheten kommer göra honom gott. Nu är jag av den åsikten att Oskarshamn behöver plocka in ett ännu vassare kort som parhäst till Tex, men Williamsson kommer göra det bra som andrekeeper.

En annan sak som man definitivt inte ska underskatta: Miljön. Jag har under säsongen som var i andra sammanhang intervjuat de före detta IKO-spelarna Marcus Björk och Tobias Ekberg. Båda lovordade miljön och goda stämningen i klubben. Med tanke på framgångarna nu i vår så lär ju knappast det ha försämrats.

Samtidigt ser vi att klyftorna mellan ligorna minskar om vi tittar på ren och pur kvalité. Det är fler spelare nuförtiden som klarar steget mellan allsvenskan och SHL snabbare. Likadant gäller mellan ettan och allsvenskan. Så några av de som följer med från den allsvenska truppen lär garanterat bli tongivande redan från start av nästa år säsong.

Med allt detta sagt. Naturligtvis lär det bli tufft för laget nästa säsong och de lär nog behöva plocka in åtminstone fem-sex spetsvärvningar till för att få det att gå ihop. Men riktigt så illa som att de skulle bli ett nytt Väsby tror jag faktiskt inte någon behöver oroa sig för. De har ett väloljat spelsystem och redan nu potenta breddspelare som inte kommer göra bort sig på nivån och de lär nog vara med och hugga i de flesta matcherna.

@hockeystaden

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten