Sök
Arvid Holm är klar för Färjestad.
SHL

KLART: Färjestad värvar målvaktstalangen

Nu har Färjestad gjort klart med en ny målvakt. 20-årige Arvid Holm värvas från Karlskrona i HockeyAllsvenskan. 
– Det ska bli grymt kul att få spela i en toppklubb som Färjestad, säger målvakten till klubbens hemsida

Han förlängde nyligen sitt kontrakt med Karlskrona men nu står det istället klart att Arvid Holm lämnar klubben. Han har istället presenterats av Färjestad.

Karlstadsklubben har varit tydliga med att de söker en ersättare till Adam Werner och en backup till Markus Svensson. Nu har de alltså hittat det i form av 20-årige Holm.
– Det var skönt och väldigt bra för min utveckling att få spela i en toppklubb som Färjestad med allt vad det innebär. Att få jobba med ”Masken” (Maciej Szwoch, målvaktstränare) och Markus är ju en möjlighet man tar om man ges chansen, säger målvaktstalangen till Färjestads hemsida.

”EN SPÄNNANDE UNG KILLE”

Holm hyllas av målvaktstränare Szwoch som säger att det finns likheter mellan 20-åringen och Werner. Han hoppas nu att Holm kan göra samma succéresa som Werner gjorde under årets säsong.
– Samma ålder och en mycket liknande storlek, så likheter finns. Arvid är en spännande ung kille som tagit gigantiska kliv i sin utveckling. Jag gillar hans förmåga att spela taktiskt, han är en hårt arbetande målvakt och trots hans ungdom är det en väldigt mogen kille, både som spelare och som människa. Det ska bli jättekul att få jobba med honom, och vi ska göra allt för att få ram den absolut bästa versionen av Arvid Holm säger han till klubbens hemsida.

Arvid Holm draftades 2017 av Winnipeg Jets i sjätterundan av draften. Under årets säsong vaktade han Karlskronas kasse i 32 matcher och noterades för en räddningsprocent på 90,7 och med 2,58 i insläppta mål per match.

Den här artikeln handlar om: