Sök
Nyheter
ENGLUND: BIK – En trupp för en topp fem-plats

Vilka spelare har man tappat? Vilka har man lyckats behålla? Och kanske framförallt; vilka spelare har man förstärkt med? Här kommer en genomgång av BIK Karlskogas silly season så här långt in på den ”löjliga säsongen”.

BIK har en fin tradition av att behålla sina trotjänare som har i uppgift att dels leda laget men även föra den starka BIK-andan vidare. Årets silly season bjuder inte på några överraskningar när det gäller den fronten.

Trotjänare som fortsatt kommer spela i BIK nästa säsong är:
Mikael ”Daggen” Eriksson (F)
Carl Berglund (F)
Fredrik Höggren (F)
Gustaf Thorell (F)
Victor Berglind (B)

Utöver trotjänarna har man även förlängt smart i övrigt också. Bland andra har man lyckats behålla tre spelare med skyttekungspotential i form av:
Fredrik Forsberg (F)
Tor Immo (F)
Gustaf Franzén (F)

Man har även signaturer från sina tre succévärvningar från Hockeyettan på papper. Jag syftar på Jesper Kokkonen, Jonatan Harju och Dennis Fröland. Spelarna gjorde stora avtryck redan första året i ligan där jag ser stor potential att alla tre kommer ta ytterligare kliv nästa säsong.

Om vi istället riktar blickarna mot nyförvärven finns det några intressanta namn; bland andra:
Tim Juel (M)
Filip Roos (B)
Wilhelm Westlund (B)
Nikola Pasic (F)
Max Wennlund (F)

Juel har varit en av Hockeyettans bästa målvakter under flera säsonger och kommer inte vara nöjd om han tvingas öppna båsdörren alltför frekvent bakom Henrik Lundberg. Med andra ord har vi en intressant målvaktsduell att se fram emot.

Pasic och Wennlund har juniorlandskamper på meritlistan och har dessutom fått känna på SHL-spel. Dessa är två spännande framtidsnamn som mycket väl kan blomma redan kommande säsong i BIK Karlskoga.

I Wilhelm Westlund får man en väletablerad och, för nivån, rutinerad back trots att han endast är 24 år. Precis som nästan hela Vita Hästen blandade han högt med lågt en hel del under den gångna säsongen. Men med en större portion harmoni (än föregående säsong) och självförtroende är Westlund en pålitlig och bra allsvensk back.

Den jag dock tror mest på bland nyförvärven är den tidigare frölundajunioren Filip Roos. Jag var i Visby i vintras och såg Visby Romas möte med Hanhals och fick genast upp ögonen för den unga talangen. Måhända att motståndet var blekt just den kvällen. Hanhals körde nämligen över Visby med hela 0-6 men kvalitéerna jag såg hos Roos hör definitivt hemma på en högre nivå än Hockeyettan. Han har många fina verktyg i lådan, bland annat blicken uppåt, läckra pauseringar, kylig med pucken och ett konstruktivt tankesätt i sitt spel.

Roos har alla möjligheter att ta allsvenskan med storm och blir min joker hos BIK:arna.

Hockeyallsvenskan är en oerhört jämn liga och är man inte påkopplad under några kvällar i rad kommer förlusterna hopa sig på hög. Så länge BIK:s äldre garde orkar driva på dem yngre kommer man dock inte hamna i den sitsen. Nästa säsongs upplaga av BIK Karlskoga är i mitt tycke topp-fem i ligan.

Det enda jag egentligen saknar i rostern just nu är en uttalad förstaback. Kan den platsen vara ämnad för Henrik Larsson måntro? 

Den här artikeln handlar om: