Sök
Joel Lundqvist
SHL

Joel Lundqvist utsedd till årets forward

Förra året vann Elias Pettersson. I år prisas Joel Lundqvist som årets forward.
– Det är svårt att hitta ett bättre föredöme och en mera betydelsefull spelare för ett lag. Joel ger alltid allt och har en oerhört hög lägstanivå, lyder juryns motivering.

Priset delas ut av Ishockeyjournalisternas Kamratförening sedan 2013, då Jimmie Ericsson fick priset. Nu är det Joel Lundqvists tur att vinna. Frölundalegendaren vann precis sitt fjärde SM-guld och får nu alltså ännu ett pris.

Den här säsongen spelade 37-åringen 51 matcher i SHL och gjorde totalt 31 poäng, varav 13 mål. I slutspelet var Joel med alla 16 matcher och gjorde 13 poäng, varav sex mål.
– Det är svårt att hitta ett bättre föredöme och en mera betydelsefull spelare för ett lag. Joel ger alltid allt och har en oerhört hög lägstanivå, lyder motiveringen.

HYLLAS AV ROGER

Roger Rönnberg gläds med sin lagkapten.
-Oj, vad roligt. Det är han väl värd. Han har slitit hårt för att kunna spela så här bra så här högt upp i åldern. Det tycker jag skvallrar om en oerhörd karaktär att klara av att spela det tempostarka spelet vi har i Sverige, i så pass hög ålder, säger SVT-experten och guldtränaren.

Jimmie Ericsson, Joakim Lindström, Mattias Sjögren, Linus Omark, Oskar Lindblom och Elias Pettersson är tidigare vinnare.

Den här artikeln handlar om: