Sök
John Klingberg
VM 2019

Sugen på ett tredje VM-guld – stjärnbacken klar för VM-spel

Sverige har fått en drömförstärkning. En av de starkaste Tre Kronor fått de senaste veckorna. John Klingberg är klar för VM.

John Klingberg, Oliver Ekman-Larsson och Dennis Everberg är de tre svenskar som var med på VM-gulden både 2017 och 2018. Everberg är inte med i år, men Ekman-Larsson är lagkapten och kan alltså vinna guld för tredje året i rad.

Nu ansluter även Klingberg igen. Hans Dallas åkte häromnatten ut i en match sju-rysare mot St.Louis Blues och nu är stjärnan  sugen på VM-spel. Han kommer ansluta till Slovakien, meddelar det svenska ishockeyförbundet.

Tre Kronor hade redan innan sex NHL-backar på plats. Utöver OEL är det Adam Larsson, Mattias Ekholm, Erik Gustafsson, Robert Hägg och Markus Pettersson.

KAN GÖRA SITT FJÄRDE VM

26-åringen kommer från en mycket fin säsong med 45 poäng på 64 matcher i NHL och nio poäng på 13 matcher i slutspelet. Ett slutspel han fick mycket beröm för, dessutom.

Han spelade VM även 2015 och kommer alltså göra sin fjärde VM-turnering med Tre Kronor. Klingberg har också ett JVM-guld från 2012.

Sverige inleder sitt VM-spelande i kväll mot ett annat starkt lag: Tjeckien.

Den här artikeln handlar om: