Sök
Mattias Ekholm.
VM 2019

”Jag tycker om våra chanser”

Han har inte spelat match sedan den 22 april. Men Mattias Ekholm känner sig 100 procent och redo inför kvällens VM-premiär mot Tjeckien.
– Jag kan inte bli mer förberedd än vad jag är.  

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Under förra årets VM anslöt Mattias Ekholm mitt under turneringen. Men efter Nashville Predators tidiga uttåg ur pågående Stanley Cup är backen den här gången med från start.

I kvällens VM-premiär väntar Tjeckien. Ett lag som besegrade Tre Kronor med 3–0 för bara några dagar sedan i Carlson Hockey Games. Men det var en match Ekholm inte spelade.
– Jag vet att de (Tjeckien) har en förstakedja med spets. Bland annat NHL-spelare som (Jakub) Voracek. Det är väl lite skillnad på förstakedjan och de andra kedjorna. Men samtidigt så är Tjeckien ett klassiskt kontringslag och dom gillar att ligga på rulle, säger Mattias Ekholm.
– Det gäller att vi är med när vi tappar puck på fel ställe. Det kommer att hända, men det gäller att vi ligger på rätt sida när det händer.

”VI SKA VARA ETT BÄTTRE LAG”

Den rutinerade backen hymlar heller inte om att Tre Kronor är favoriter.
– Jag tycker om våra chanser. Vi ska kanske fokusera mer på vad vi ska göra där ute än motståndarna. Jag tycker att vi på pappret har ett bättre lag och att vi ska vara ett bättre lag ikväll också.

Mattias Ekholm missade som sagt Carlson Hockey Games och anslöt först till förberedelserna på plats i Bratislava. Och trots att hans senaste match var den 22 april ska det inte vara några problem med formen hos 28-åringen.
– Det känns bra. Det var viktigt att få de här två träningarna nu efter att vi kom hit (till Bratislava). Men man är van att komma in i VM och spela direkt. Vi får ta det steg för steg, men jag kan inte bli mer förberedd än vad jag är.

När Tre Kronor förra året tog sitt andra raka VM-guld vann Ekholm sitt första.

Var det självklart att tacka ja till spel i år?
– Självklart är nog fel ord kanske. Jag har familj och en ettåring hemma och det är dem som går i första hand. Men vi löste den situationen. Och jag tycker det fortfarande är oerhört roligt att representera Sverige. Det är en stolthet, säger han till hockeysverige.se.

Pucken mellan Tre Kronor och Tjeckien släpps klockan 20.15.

Den här artikeln handlar om: