Sök
Nikita Gusev (höger) kan trejdas bort från Vegas Golden Knights.
VM 2019

Superstjärnorna fixade storseger för Ryssland

Det hade varit skakigt inför VM men i premiärmatchen mot Norge levererade de ryska storstjärnorna. Nikita Kutjerov ledde vägen när Ryssland vann med 5-2.

NHL:s poängligavinnare Nikita Kutjerov showade i Rysslands premiärmatch mot Norge. Han slog till med tre poäng direkt genom ett mål och två assist. Även vinnaren av KHL:s poängliga, Nikita Gusev, levererade och sköt ett mål och passade fram till ett.

Skottstatistiken var förvånansvärt jämt och slutade 27-27 men det var aldrig något tvivel om att Ryssland skulle ta hem det här. Efter de två första perioderna ledde ryssarna med 4-0, bland annat genom två mål av Florida-stjärnan Jevgenij Dadonov. Även Jevgenij Malkin var framträdande och noterades för två assistpoäng.

Norge fick in två tröstmål under de sista fem minuterna när Ryssland redan ledde med 5-0. Målen gjordes av Leksand Thomas Välkvä Olsen och den tidigare Färjestads- och Växjöbacken Jonas Holös.

Den här artikeln handlar om: