Sök
Olle Alsing.
SHL

Djurgårdsbacken skriver NHL-kontrakt: ”Många lag jagade honom”

Olle Alsing blir nästa odraftade svenska spelare att skriva NHL-kontrakt. Enligt Bruce Garrioch på Ottawa Sun har 23-åringen skrivit på ett tvåårskontrakt med Ottawa Senators.

LÄS ÄVEN: NHL-intresse för SHL-backen – ”Kvitto på att man gör rätt”

Olle Alsing hade svårt att ta en plats i Leksand under slutet av förra säsongen. Trots det tog han inför årets säsong klivet upp i SHL för spel med Djurgården. Där växte han ut till en av lagets viktigaste backar.

Nu kommer belöningen för genombrottet i form av ett NHL-kontrakt.

Den i Uppsala fostrade backen ska vara klar för Ottawa Senators, skriver Ottawa Suns hockeyreporter Bruce Garrioch.
”Många lag jagade honom”, uppger Garrioch på Twitter.

SEX SVENSKAR I OTTAWA SEDAN TIDIGARE

Olle Alsing svarade för fyra mål och 15 poäng på 49 SHL-matcher i grundserien. I slutspelet stod han för 4+4 på 18 matcher. Han missade den sista finalen i Globen efter att ha skadat sig i den femte finalmatchen mot Frölunda.

I Ottawa Senators organisation finns sedan tidigare målvakterna Marcus Högberg och Filip Gustavsson, backarna Erik Brännström och Andreas Englund liksom forwardsduon Magnus Pääjärvi och Oscar Lindberg. Högberg och Englund blir restricted free agents till sommaren medan både Pääjärvi och Lindberg kan försvinna som unrestricted free agents om deras kontrakt inte förlängs innan den 1 juli.

LÄS ÄVEN: Bodin – Tio SHL-spelare som kan ta sig till NHL

Den här artikeln handlar om: