Sök
Sebastian Hartmann lämnar Mora för spel i Timrå.
Timrå IK

Timrå värvar på nytt – presenterar forward från Mora

Sebastian Hartmann har spenderat de två senaste säsongerna i SHL med Mora. Nu flyttar dock Uppsalasonen till Timrå.
– För egen del känner jag att jag nu får en chans att starta om, säger 24-åringen till Timrås hemsida

Timrå har en hetsig fredag. Tidigare idag har klubben presenterat att tränarprofilen Anders Karlsson är klar som assisterande tränare samt att två spelare, David Westlund och Léon Lerebäck, har värvats till klubben. Nu är de i farten igen.

Den här gången är det Sebastian Hartmann som har värvats från Mora. Den 24-årige forwarden har skrivit på för klubben.
– Sebastian kommer senast från SHL och har rutin från spel i SHL men även en hel del från HockeyAllsvenskan där han var en riktigt vass poängspelare i Almtuna. Han är en stor och fysisk forward med mycket utvecklingspotential och vi är glada att kunna välkomna honom till Timrå IK, kommenterar sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

”KÄNNS SOM RÄTT STEG JUST NU”

Hartmann själv skrev tidigare under fredagen ett inlägg på Instagram där han tackade Mora för tiden där. Bara timmar senare presenterades han alltså av Timrå.
– Det känns bra att komma till Timrå IK, en förening med fina anor som har fostrat och utvecklat många duktiga spelare, det gjorde beslutet att skriva på för Timrå inte speciellt svårt. Sedan bidrar det naturligtvis att både Nubben och Fredrik verkligen uttryckt att dom vill ha mig till Timrå, säger Hartmann till klubbens hemsida.

På två säsonger i SHL med Mora blev det totalt 87 matcher och 16 poäng. En notering som han inte riktigt är nöjd med och han söker nu ett lyft i HockeyAllsvenskan med Timrå.
– Nu kommer jag från två säsonger i SHL som blev sådär om jag ser till den personliga utvecklingen rent spelmässigt, men rent erfarenhetsmässigt så har jag fått vara med om en hel del nyttiga saker. Två kval är trots allt två kval och där får man lära sig en hel del hur det är att spela under en hel del press samt att ta den roll som tränaren vill att man ska ta, säger han och fortsätter:
– För egen del känner jag att jag nu får en chans att starta om. SHL är inget problem egentligen, jag tycker att jag behärskar att spela där men man vill samtidigt spela i en roll där man känner att man kommer mer till sin rätt. Just där känner jag att Timrå IK är rätt steg för mig, att kliva ner en ett snäpp men få en större roll i HockeyAllsvenskan.

Hartmanns kontrakt med Timrå är skrivet över nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: