Sök
ÄNTLIGEN. Jacob Markström är redo för spel igen.
VM 2019

Efter fula krocken – Markström redo för spel: ”Planen har fungerat bra”

Han blev pååkt i en match mot Finland. En smäll som så här långt stoppat Jacob Markström från både träning och matchspel i VM. Men idag var målvakten äntligen tillbaka på is – och kanske står han redan mot Italien imorgon.
– Vill Grönborg att jag spelar så spelar jag, säger Markström till hockeysverige.se.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Jacob Markström har inte alls fått den starten på VM-turneringen som han önskade.

I Carlson Hockey Games inför VM blev den svenske målvakten påkörd och skadad i mötet med Finland. Det var Juhani Tyrväinen som krockade med Markström – trots att det såg ut som att finländaren hade tid att undvika kollisionen.

Men så blev det inte och konsekvensen blev att Markström har tvingats till vila. Keepern är heller inte anmäld i Tre Kronors trupp.

”KÄNDES HELT OKEJ”

Men efter två dagars frånvaro från isträning så var Jacob Markström idag äntligen tillbaka på is med laget. Och han ger positiva besked efteråt.
– Jag tyckte att det kändes helt okej idag faktiskt. Det är kul att vara tillbaka och träna med laget efter några dagars frånvaro, säger Markström.
– I onsdags kände jag att det inte riktigt stod rätt till. Då bestämde vi oss för att jag skulle ta två dagar och vila för att bli så bra som möjligt. Den planen har fungerat bra och nu ska jag sätta mig ned och prata med Stefan Ladhe (målvaktstränare Tre Kronor).

Och Markström var minst sagt nöjd med att få träna med lagkamraterna igen.
– Att inte få vara runt grabbarna. Det är det som är det värsta egentligen. Inte just att vara skadad eller sjuk utan att inte få vara runt lagkamraterna är det man saknar mest.

Är du helt återställd?
– Det kändes helt okej idag. Jag tror ingen är 100 procent frisk där ute. Men det kändes bra, annars hade jag aldrig varit ute på isen.

REDO FÖR SPEL

Det verkar kännas så pass bra att Jacob Markström faktiskt redan imorgon vill spela mot Italien.
– Vill och vill. Vill (Rikard) Grönborg att jag spelar så spelar jag.

Rikard Grönborg var såklart nöjd med att Markström var tillbaka på is.
– Jag har inte pratat med honom efter träningen. Så jag måste göra det först för att se hur statusen är, sa Grönborg direkt efter lördagens isträning.

Den här artikeln handlar om: