Sök
Emil Johansson kan vara på väg tillbaka till SHL efter två år i AHL.
Växjö Lakers HC

Uppgifter: AHL-svensken återvänder till SHL

De senaste två säsongerna har han spelat i Boston Bruins farmarlag. Nu kan Emil Johansson vara på väg tillbaka till SHL. Enligt rakapuckar.com är backen klar för HV71.

Emil Johansson är född i Växjö men inledde sin elitkarriär i HV71 innan han tog klivet till Djurgården. Därifrån bar det av till AHL för spel i Providence Bruins. Efter 124 AHL-matcher har han ännu inte kallats upp för att spela i världens bästa liga. Då ska han istället vilja vända hemåt.

Enligt Henrik Leman på rakapuckar.com ska Boston ha gått med på att släppa 23-åringen, detta stöds även av rapporter från Nordamerika. Växjö Lakers ska ha varit med i kampen men backen uppges ha valt spel i HV71.

Totalt blev det 21 (5+16) poäng på 124 matcher under AHL-äventyret för Emil Johansson. Senast han spelade i SHL var 2016/17 i Djurgården. På 49 matcher blev det 17 (7+10) poäng för backen.

Både under tiden i HV71 och i Djurgården så var han en landslagsman, totalt har det blivit 13 landskamper i Tre Kronor för den nyblivna 23-åringen.

Den här artikeln handlar om: