Sök
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.
VM 2019

Grönborgs kritik: ”Fokuserade på fel saker”

Tre Kronor föll oväntat i VM-premiären mot Tjeckien. Efter matchen var Rikard Grönborg inte nöjd med att laget la energi på fel saker.
– Jag tycker att det blev för mycket känslor där ute, säger han.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
På fredagskvällen spelade Tre Kronor VM-premiär mot Tjeckien. Och det blev en tuff start på årets turnering för Rikard Grönborgs lag.

I ett kokande Ondrej Nepela Arena fick publiken se en match med mycket irritation och bråk, speciellt efter avblåsningar.

Enligt förbundskapten Grönborg var det en anledning till att Sverige förlorade (2–5).
– Det blev för mycket kämparhockey istället för att spela hockey. Jag tycker att det blev för mycket känslor där ute. Men det är ganska förståeligt när det är världens tryck på läktaren och pucken studsar hur som helst, säger han.
– Tjeckerna är även jättetaggade och kommer ut jättehårt. Men det blev lite för mycket känslor vid avblåsningar och situationer som vi tycker att de lägger sig ned lätt eller vad det nu var för domslut. Vi får inte hålla på att bli irriterade som vi blir utan vi måste fortsätta att jobba på och göra det vi är bra på, och det är att spela hockey.
– Jag tycker att vi fokuserade på fel saker en del gånger. Men vi visar ändå att vi bryr oss och det är ändå något positivt. Sedan måste vi lägga energi på rätt saker.

”HAN LA SIG LITE LÄTT”

Rikard Grönborg, med flera, var inne på de tjeckiska spelarna la sig lätt i vissa situationer. Det var också något som de pratat om innan matchen berättar Elias Lindholm.
– Det visste vi väl om. De spelade lite… Det var någon på (Adam) Larsson när han (Dimitrij Jaskin) la sig lite lätt. Men vi visste som sagt om det och försökte inte lägga så mycket fokus på det utan mer på det vi kunde påverka.

Adam Larsson ville efter matchen inte lägga någon energi på situationen med Jaskin eller några andra misstänkta förstärkningar.
– Det är inget som präglar matchbilden speciellt mycket så det är inget vi kan lägga fokus på, säger Larsson till hockeysverige.se.
– Vissa situationer håller man med och vissa inte. Det är en del av det. Jag vet inte. Det känns dumt att stå och prata om det nu när vi förlorade.

Nu gäller det istället för Tre Kronor att ladda om. Och redan på söndag finns chansen att studsa tillbaka på vinnarspåret. Då väntar Italien klockan 16.15 och precis som alla Sveriges gruppspelsmatcher så spelas den i Bratislava.

Den här artikeln handlar om: