Sök
190511, 2019 IIHF Ice Hockey World Championship, day 2, Switzerland – Italy: BRATISLAVA,SLOVAKIA,11.MAY.19 – ICE HOCKEY – IIHF World Championships, international match, group stage, Switzerland vs Italy. Image shows the rejoicing of Vincent Praplan, Nico Hischier and Kevin Fiala (SUI) …
VM 2019

Stjärnan showade när Schweiz premiärvann

Kevin Fiala har anlänt till VM i Slovakien. I Schweiz premiärmatch mot Italien stod Minnesotastjärnan för ett hattrick i 9–0-segern.

Schweiz stod för ett storartat VM förra våren och tog sig hela vägen till final, där Tre Kronor till slut blev för svåra. Nu verkar man ha startat där man avslutade fjolårets turnering.

I premiärmatchen mot Italien kunde Schweiz vinna med hela 9–0. En av spelarna som hade allra roligast var Minnesotastjärnan Kevin Fiala. Den tidigare HV71-spelaren stod för tre mål i matchen och sköt således ett hattrick i segermatchen.

61 SKOTT PÅ MÅL

Fiala inledde målskyttet redan efter 1:17 i den första perioden, innan han prickade in sitt andra mål i inledningen av den andra perioden. I öppningen av slutperioden fullbordade 22-åringen sitt hattrick när han tryckte in en retur bakom Andreas Bernard i den italienska kassen.

Den italienska målvakten hade annars en riktigt svettig eftermiddag. Den 28-årige målvakten spelade upp sig ju längre matchen led, men tvingades ändå släppa in nio av de 61 skott han ställdes mot.

Den här artikeln handlar om: