Sök
Mats Zuccarellos kontrakt går ut och det är ännu oklart om han kommer att stanna i Dallas.
Nyheter

Osäker situation för Zuccarello: ”Just nu är jag arbetslös”

Nu börjar lågsäsongen för Dallas och klubben har ett viktig uppgift, att förlänga med norrmannen Mats Zuccarello som kom till Dallas i en trejd under årets säsong. 
– Just nu är jag ju arbetslös så jag har faktiskt ingen aning om vad som kommer att hända, säger ”Zucc” till nhl.com.

Mats Zuccarello hade en omtumlande säsong. Först trejdades han bort från New York Rangers och sedan blev han målskytt och skadad i sin debut för Dallas Stars. Därefter var han en ledande spelare för klubben under slutspelet.

Nu står han utan ett kontrakt och med ett stort beslut att fatta, vill han stanna i Dallas eller lämna för en annan klubb?
– Just nu är jag ju arbetslös så jag har faktiskt ingen aning om vad som kommer att hända. Det är många saker jag tänker på och det största är ju att jag verkligen vill vinna. Det är den viktigaste aspekten jag tittar på just nu, säger norrmannen till nhl.com.

”JAG TRIVDES HÄR”

Det blev bara två matcher i grundserien med Dallas för Zuccarello. Trots skadan så menar 31-åringen att han hade en bra tid i klubben.
– Jag trivdes här i Dallas. Det är en bra stad och lagkamraterna och laget har varit bra. Jag har haft en härlig tid här på alla sätt, med hockeyn, utanför isen, träningar och så vidare. Det har varit kul.
– Om jag skulle återvända hit så finns det en ljus framtid för det här laget. De har skickliga spelare, en riktigt bra målvakt och gott ledarskap.

Normannen är själv alltså osäker till hur han vill göra. Från Dallas råder det dock inga tvivel, de är väldigt nöjda med Zuccarello och vill att han ska stanna.
– Att vi fick honom tillbaka innan slutspelet började var oerhört viktigt för oss. Han passade in perfekt. Jag tror att han var en stor del till vår framgång och vi skulle gärna ha kvar honom här, säger klubbens GM Jim Nill.

Om Mats Zuccarello inte skulle vilja skriva på ett kontrakt med Dallas Stars så är han fri att förhandla med alla NHL-klubbar.

Den här artikeln handlar om: