Sök
Anton Wedin
Nyheter

Agenten bekräftar: SHL-stjärnan kommer skriva på för NHL-klubben

Det har varit många om budet. Men nu bekräftar Anton Wedins agent Michael Deutsch att forwarden kommer skriva på för Chicago Blackhawks. Detta enligt The Athletic.

Timrå-forwarden Anton Wedin tog hela SHL med storm under säsongen som var och gjorde 27 poäng. Framgången ledde till Tre Kronor och han var en hårsmån från att slå sig in i den NHL-späckade VM-truppen.

Efter att Timrå degraderas har Wedin varit ett jagat byte, inte minst från NHL. Det har pratats om både Toronto och Arizona. Nu bekräftar hans agent, Michael Deutsch, att Wedin kommer skriva på för Chicago Blackhawks.
— Anton ställdes inför ett svårt beslut. Han hade många anbud, alla med bra möjligheter. Tillslut kände han att Chicago var ett perfekt val för honom med hans sätt att spela. Dessutom kände han sig bekväm med att coachen redan känner till honom från hans tid i Sverige, söger agenten till The Athletic.

Coachen är såklart Jeremy Colliton som under sin tid i Mora ställdes mot Wedin och hans Timrå åtskilliga gånger i Hockeyallsvenskan.

För en vecka sedan skrev The Athletic om Blackhawks intresse för Wedin. Och nu har alltså det intresset besvarats.

 

Den här artikeln handlar om: