Sök
190223 Moras Jonathan Carlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Mora den 23 februari 2019 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92231 …
Timrå IK

Rutinerade backen lämnar SHL – går till allsvenskan

Backen Jonathan Carlsson var med och åkte ur SHL med Mora. Idag står det klart att han byter klubb – till Timrå som också de åkte ur SHL i våras.

Jonathan Carlsson fick vänta länge förra säsongen innan han fick kontrakt med någon klubb. Efter fem matcher med Innsbruck i Österrike hamnade han via provspel med Davos och Färjestad slutligen i Mora.

LÄS MER: Hittade rätt i SHL – efter prövande hösten

Idag blev det klart att backen, som vann SM-guld med Brynäs 2012, ansluter till sin förra klubb Timrå. Carlsson har skrivit på för två år.
— Jonathan har varit hos oss tidigare så vi vet vad vi får av honom. Sedan dess har han fått mer rutin som kommer att vara nyttigt i vårat lag. Nu kommer han senast från en bra säsong fjol i Mora. Det känns riktigt bra att kunna knyta till sig honom över två säsongen, kommenterar sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

Carlsson, som gjort 256 SHL-matcher och 46 AHL-matcher, är glad att vara tillbaka i Timrå. en klubb han spelade för mellan 2012 och 2014.
—  Det känns fantastiskt inspirerande att komma tillbaka till Timrå. Jag ser verkligen fram emot att sätta igång säsongen och att få träffa och få jobba tillsammans med alla personer i och runt föreningen mot nya mål, säger han.

Den här artikeln handlar om: