Sök
Emil Johansson
SHL

AHL-svensken lämnar Nordamerika – tillbaka i HV

HV71 har varit duktiga på att värva tillbaka återvändare de senaste åren. Här kommer ännu en: Emil Johansson, som lämnar Bostons organisation.
– Jag har många fina minnen från min tid här och ser fram emot att utvecklas ytterligare som hockeyspelare och skapa nya minnen, säger Emil Johansson själv.

Efter drygt två säsonger i AHL lämnar Emil Johansson USA och återvänder till Sverige. Han är klar för HV71, skriver HV på sin hemsida. Johansson representerade klubben under fyra år, innan det blev en säsong i Djurgården.

Nu är han alltså tillbaka i HV71, trots att det återstår ett år på kontraktet med Boston.
– Emil är en skridskostark och spelskicklig back i en väldigt bra ålder. Han är en spelare som gärna deltar i det offensiva spelet samtidigt som han utvecklat defensiven mycket under sina år i AHL. Han känner också till föreningen bra efter sina fyra år här och kommer hem med en hunger över att hjälpa klubben till framgång, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Johansson har skrivit ett treårskontrakt med HV. 23-åringen gjorde 17 poäng från sin backplats under den senaste säsongen i SHL. Den säsongen fick han också prova på spel i Tre Kronor-dressen.

Den här artikeln handlar om: