Sök
Det blev succé för kedjan med William Nylander, Alexander Wennberg och Patric Hörnqvist.
VM 2019

”Nu går vi ut och kör som i Järfälla”

Elias Pettersson ut och Alexander Wennberg in i Tre Kronors förstakedja. Det slutade med totalt tio poäng och mål i första bytet. Och det var William Nylander som satte upp taktiken vid tekning. 
– Jag sa att nu gör vi mål. Så det var ganska sjukt att det blev mål, säger Nylander med ett leende. 

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Tre Kronors laguppställning mot Norge blev officiell så hade Rikard Grönborg och hans kollegor gjort en intressant ändring i kedjorna.

Alexander Wennberg tog Elias Petterssons plats som center i förstakedjan tillsammans med William Nylander och Patric Hörnqvist. En nykomponerad trio som direkt skulle ge utdelning.

Det blev mål direkt i första bytet, ett byte som bara var ett fåtal sekunder gammalt. Och det var Wennberg som presenterade sig som målskytt direkt (1–0). Men så hade han också fått tydliga instruktioner från Nylander.
– Jag sa att nu gör vi mål. Så det var ganska sjukt att det blev mål. Det tog bara några få sekunder, säger Nylander om hur de snackade ihop sig innan tekning.

Trots att firma Wennberg/Nylander aldrig lirat en tävlingsmatch ihop så hittade de direkt den där speciella kemin.
– Ja, jag tycker vi hittade kemin direkt och det klickade. Det underlättar såklart att göra mål i första bytet och sedan flöt det på.

”VI SKOJADE OM DET INNAN”

Inga tävlingsmatcher ihop. Men de har faktiskt lirat tillsammans tidigare. Vilket kanske gav lite hjälp på traven nu när det gällde betydligt mer i ett VM.
– Vi skojade om det innan. Vi sa att nu går vi ut och kör som vi kör i Järfälla. (Niklas) Kronwall har en All Star-match ute i Järfälla där vi spelat ihop, säger Nylander med ett leende. 

Totalt stod Tre Kronors nykomponerade kedja för tio poäng. ”Värst” var William Nylander med 5 (1+4).

Hur förändrades dynamiken i kedjan när Wennberg kom in istället för Elias Pettersson? 
– Det är i stort sett samma sak. Släppa puck och lira hockey. Det förändras inte så mycket alls. Ibland får man matcher när allt bara lossnar.

”VI SATTE OSS NED I MORSE”

Rikard Grönborg var såklart nöjd med resultatet av den nykomponerade förstakedjan.
– Jättekul. Vi satte oss ned i morse och bestämde dom här kedjeformationerna. Och anledningen till att vi satte in Alex (Wennberg) där är för att vi känner att det blir en bra balans. Han är en väldigt bra tvåvägsspelare, säger Grönborg.
– Det balanserar upp och ”Nyllet” (Nylander) kan vara lite mer fri i sinnet och ”Bengan” (Hörnqvist) bereder väg åt dom. På pappret kändes det som en välbalanserad kedja och dom fick utdelning direkt så det var kul att se.

LÄS ÄVEN: 

Spelsugen efter tung NHL-säsong – då kom målen direkt: ”Den här Alex jag känner igen och vill se”

Den här artikeln handlar om: