Sök
Wilson Johansson och Adam Edström
SHL

Rögles drag: Värvar två 18-åringar

Rögle breddar truppen och plockar in två 18-åriga forwards. Moras Adam Edström och Färjestads Wilson Johansson är klara.
–  Adam och Wilson är två mycket intressanta spelare som vi ser fram emot att jobba med och hjälpa i deras utveckling till att bli färdiga seniorspelare, säger sportchef Chris Abbott.

Rögle värvade nyligen Dominik Bokk från Växjö och plockar nu in två nya forwardstalanger. Både Adam Edström och Wilson Johansson är klara för spel med klubben, skriver de på sin sajt.

Edström noterade en assist på 15 matcher i SHL förra säsongen.
– Adam är en stor, stark och skridskoskicklig forward med stor potential. En fysisk spelare med talang för att göra mål. Han har redan kommit mer än halvvägs i antal minuter för ett rookiekontrakt i SHL och blir en värdefull tillgång i vår organisation på sin väg att bli en färdig seniorspelare, säger Chris Abbott.

Wilson Johansson blev Färjestads poängkung i J20-laget med sina 34 poäng på 35 matcher. Han hade en assist på nio SHL-matcher.
– Wilson är en snabb och kreativ forward som redan under förra säsongen fick känna på spel i SHL med Färjestad. Han ska nu ta nästa steg i sin karriär och vi ser fram emot att ta del av hans utveckling när han precis som Adam tävlar om en plats i vårt A-lag, säger Abbott.

Spelarna är födda dagarna efter varandra, i oktober 2000.

Den här artikeln handlar om: