Sök
Ryan Kesler
Nyheter

NHL-stjärnan opererad – karriären kan vara över

Anaheims Ryan Kesler missade slutdelen av säsongen med en höftskada. Idag berättar klubben att den tidigare Selke-vinnaren missar hela nästa säsong och att karriären nu kan vara över.

Det är en höftskada som hållit Ryan Kesler borta permanent sedan den 7 mars. Nu meddelar klubben att stjärnan gjort en höftbytesoperation som främst syftar till att lindra smärtan och ge Kesler ett normalfungerande vardagsliv.

VANN OS-SILVER

Ryan Kesler har tagit OS-silver med USA och har förutom Anaheim representerat Vancouver i NHL.
— Som vi alla vet har Ryan gått en hård kamp med sitt tillstånd under en längre tid. Jag har blivit extremt imponerad av hans beslutsamhet att spela trots att han varit väldigt skadad, säger Anaheims GM Bob Murray i ett uttalande från klubben och fortsätter:
— Vid den här tiden måste Ryan tänka på sitt liv och sin familj. Den smärta han kände var signifikant och vi stöttar hans beslut att genomgå denna operation. Det är osannolikt att han kommer spela säsongen 19/20. Vi kommer att stödja alla beslut som han fattar om hans framtida spelarkarriär.

Även Ryan Kesler, som 2011 tilldelades Selke Trophy, uttalar sig.
— Vid denna tidpunkt i min karriär var denna operation det bästa alternativet för min livskvalitet. Den smärta jag haft har minskat kraftigt sedan operationen, och jag är tacksam för det, säger han och tillägger att hans framtid som spelare är osäker.

Keslers poängbästa säsong i NHL är ifrån 2009/2010 när han gjorde 75 poäng. De två senaste säsongerna har han, hämmad av skadan, spelat strax över 100 matcher för Ducks och gjort 22 poäng.

Den här artikeln handlar om: