Sök
Alexander Wennberg.
VM 2019

Efter flygstrul – NHL-förstärkningen nu på plats: ”Jag spelar”

Mellanlandningar och inställda flyg. Men nu är Alexander Wennberg äntligen på plats i Bratislava. Och Tre Kronor-centern spelar redan ikväll mot Norge. 
– Jag försöker bara att vila upp mig och vara så förberedd som möjligt, säger han. 

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Alexander Wennberg kommer från en NHL-säsong med 75 matcher och 25 poäng (2+23) för Columbus Blue Jackets. Istiden har varit begränsad och vissa matcher har 24-åringen varit utanför truppen.
– För egen del har det varit en väldigt speciell säsong med lite istid och problem på det sättet. Det finns från den här säsongen mycket jag kan lära mig av och som kan bli bättre, sa Wennberg för några dagar sedan till hockeysverige.se.
– Med tanke på hur min säsong har varit ska det verkligen bli jättebra att få spela lite mer hockey med svenska landslaget.

Alexander Wennberg tvekade inte när frågan om VM-spel kom från Tre Kronor. Och efter en stökig resa från Nordamerika fanns han idag med när Tre Kronor hade frivillig värmning inför kvällens match mot Norge.
– Det blev lite mellanlandningar och inställda flyg och allt sådant. Men det hör till lite och för egen del så försöker jag bara att vila upp mig och vara så förberedd som möjligt.

”FINNS INGENTING ATT KLAGA PÅ”

Och han går direkt in hetluften. Wennberg bekräftar att han lirar matchen mot Norge.
– Ja, ikväll spelar jag. Men vi får se vilka jag spelar med och i vilken roll.

Hur redo känner du dig?
– Det är inga problem alls. Även om det tidsskillnad så har jag all tid nu under dagen och förbereda mig. Jag är bara jättetaggad att få spela match, så det finns ingenting att klaga på.

Det är som sagt oklart vilken roll Alexander Wennberg får. Men eftersom Jesper Bratt ej spelar på grund av skada finns det en naturlig lucka i laguppställningen.

Vad vill du ha för roll?
– Jag vill bidra till laget och vi är här för att vinna guld. Jag vill bidra offensivt och vara en center som för spelet och är duktig defensivt. Vi får se vad jag tilldelas men oavsett så ska jag göra allt för laget.

”Med tanke på hur min säsong har varit ska det bli jättebra att få spela lite mer hockey”

Den här artikeln handlar om: