Sök
190106 Panterns Nick Olesen jublar efter att han gjort 3-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Västervik den 6 januari 2019 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92198 …
Södertälje SK

VM-forwarden byter allsvensk klubb

Det har ryktats ett tag. Nu står det klart att den danske landslagsmannen Nick Olesen byter Pantern mot Södertälje.

Der var Mr.Madhawk som i förra veckan gick ut med att han hade säkra uppgifter på att Panterns poängkung Nick Olesen skulle vara klar för Södertälje. Idag bekräftade SSK den nyheten.
— Det är väldigt roligt att Nick väljer vår utvecklingsmiljö. Han är en mångsidig forward med höga ambitioner som jag ser mycket fram emot att få jobba med, säger huvudtränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Nick Olesen anslöt till Pantern från den danska ligan inför den nyss avslutade säsongen och gjorde direkt 14 mål och 23 assists. 23-åringen fick också möjligheten i en match med Malmö i SHL och gjorde då en assist. Han förlängde avtalet med Pantern, men i och med deras ekonomiska situation är alla spelare fria att lämna och nu blir alltså forwarden en av dessa.

Nick Olesen, som just nu spelar VM med Danmark, har skrivit på för två år med SSK.

 

Den här artikeln handlar om: