Sök
190418 Adam Brodecki of Sweden during the warm up prior to the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. …
SHL

Linköping bryter med Tre Kronor-forwarden

Han kommer från sin poängbästa säsong i SHL-karriären och fick under säsongen debutera i Tre Kronor. Nu bryter Linköping kontraktet med forwarden Adam Brodecki, rapporterar Aftonbladet.

Adam Brodecki kom till Linköping från Växjö inför den här säsongen. Den 24-årige stockholmaren noterades för 22 poäng (7+15) på 46 matcher för Linköping den gångna säsongen och slog därmed sitt personliga poängrekord i SHL.

Brodeckis fina spel tog honom hela vägen till Tre Kronor, där han stod för en assistpoäng på fyra matcher under säsongen.

FYRA LANDSLAGSMATCHER

Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Linköping för forwarden. Under tisdagen rapporterade Aftonbladet att östgötaklubben väljer att gå skilda vägar med Brodecki, trots att han hade ett år kvar på kontraktet.

Linköpings general manager Niklas Persson bekräftar uppgifterna för Corren.
– Det har varit klart ett tag. Vi hade ett snack efter säsongen och hade olika funderingar. Adam ville gå vidare och vi hade inget emot det. Så det var inga problem att komma överens, säger han till tidningen.

Förutom Linköping och Växjö har Brodecki representerat Brynäs på SHL-nivå. Forwarden har bland annat ett SM-guld med Växjö (2018) och en JVM-turnering med Juniorkronorna på meritlistan.

Den här artikeln handlar om: