Sök
190326 Färjestads målvakt Adam Werner under värmningen inför kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 26 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …
SHL

FBK-målvakten skriver NHL-kontrakt

Inatt gick Colorado Avalanche ut med att de skrivit kontrakt med Färjestads målvakt Adam Werner. Avtalet gäller i två år.

Adam Werner och betydligt mer rutinerade Markus Svensson delade på målvaktssysslan i Färjestad säsongen som var. Det var faktiskt 22-årigen som kunde visa upp den bästa statistiken av de två, även om det var hårfint.

För en tid sedan värvade Färjestad Arvid Holm från Karlskrona och det har mer eller mindre stått klart att Werner skulle lämna och ta chansen i Nordamerika. Inatt svensk tid gick Colorado också ut med nyheten att han skrivit på för två säsonger.

Werner draftades av Colorado i den femte rundan 2016.

Den här artikeln handlar om: