Sök
LETAR TOUCH. Elias Pettersson har inte gjort mål i VM, men försöker göra något åt det.
VM 2019

”Det är en grym tävlingsskalle på honom”

Inget mål hittills i VM för Elias Pettersson. Då tog han chansen att träna extra under tisdagen. När resten av laget tog ledigt fanns han på is för att nöta skott.
– När grejerna kanske inte faller på plats som man vill då jobbar man extra på det, säger Rikard Grönborg.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre passningspoäng på de tre första VM-matcherna, men fortfarande inget mål. Elias Pettersson jagar första fullträffen i årets turneringen och passade på att lägga extra arbete på sitt skott under tisdagseftermiddagen.

När Tre Kronor hade frivillig träning gick han på is tillsammans med extraspelarna Jhonas Enroth och Philip Holm samt nyanlände John Klingberg. Pettersson sköt direktskott och jobbade tillsammans med både assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv och Klingberg på att hitta känslan.

Garpenlöv är inte orolig över sin adept.
– Han har bra självförtroende. När man tittar på matcherna har han gjort väldigt många bra saker. I en turnering så här kanske man förväntar sig att han ska göra mål och han kanske förväntar sig det själv, men så länge han passar fram till andra är det lugnt, säger han.

Hittills i turneringen har 20-åringen från Vancouver Canucks haft en del chanser i powerplay, men inte lyckats träffa mål med sitt vassa skott.

NYGÅRD FÅR LÄMNA TRUPPEN

– Jag går inte omkring och oroar mig och jag tror inte att han heller gör det. Målskytte är som med allt annat. Det kommer i streaks oftast, säger Rikard Grönborg och pekar mot isen.
– Och det är som ni märker, han är ute och kör extra i stället. Det är vad en riktig tävlingsskalle gör. När grejerna kanske inte faller på plats som man vill då jobbar man extra på det. Det finns ingen hemlighet till varför han är så framgångsrik som han är. Jag gillar tävlingsskallen på honom. Det är en grym tävlingsskalle på honom.

En som inte var på is däremot var Joakim Nygård. Han får lämna VM-truppen nu när Gabriel Landeskog anländer till Bratislava inom de närmaste dagarna.

Sedan tidigare har Lukas Bengtsson fått åka hem för att bereda väg för John Klingberg. Däremot kommer Philip Holm att anmälas som åttonde back till truppen. Därmed är truppen satt.

Det enda frågetecknet just nu runt Tre Kronor är Jesper Bratt och den skada han har dragits med. New Jersey-forwarden missade mötet med Norge på måndagen och fanns inte på is på tisdagen.
– Han får behandling just nu. Det går åt rätt håll och han känner sig bättre, meddelar Rikard Grönborg.

Den här artikeln handlar om: