Sök
Emil Bemström har skrivit på för Columbus.
SHL

Efter succén – nu skriver skyttekungen NHL-kontrakt

Emil Bemström kan vara förlorad för Djurgården. Under tisdagskvällen meddelade Columbus Blue Jackets att målsprutan skrivit på ett entry-level kontrakt med klubben.

LÄS ÄVEN: ”Jag tror att han spelar i NHL nästa säsong”

Emil Bemström tog hela SHL med storm den gångna säsongen. Från att ha en relativt anonym roll i Leksand förra säsongen utvecklades 19-åringen till en stjärna i SHL med Djurgården.

Forwarden vann hela SHL:s skytteliga med sina 23 mål i grundserien. Efter finalförlusten mot Frölunda kunde Bemström trösta sig med att utses till årets junior av Ishockeyjournalisternas Kamratförening samt till årets rookie på SHL Awards.

LÄS MER: Djurgårdens prickskytt får ärofylld utmärkelse: ”Fantastisk talang”

925 000 DOLLAR I LÖN

Nu kan Bemström vara förlorad för Djurgården.

Under tisdagskvällen offentliggjorde Columbus Blue Jackets, som äger Bemströms NHL-rättigheter, att forwarden skrivit på ett treårigt entry-level kontrakt med klubben.

Enligt CapFriendly.com kommer Bemström ha en lönetaksträff på 925 000 dollar per säsong. 19-åringen får också en sign on-bonus på drygt 2,6 miljoner kronor, enligt sidan.

Bemström kommer att försöka ta en plats i Blue Jackets till nästa säsong, men skulle inte det lyckas kan 19-åringen lånas ut till Djurgården på samma vis som Jonathan Davidsson och Axel Jonsson Fjällby gjordes den gånga säsongen.

Enligt Blue Jackets general manager Jarmo Kekkäläinen kommer 19-åringen få en ordentlig chans att slå sig in i Blue Jackets till hösten.
– Han kommer inte bara få en chans att spela, han kommer att få chansen att ta en stor roll och vara en målgörare på samma sätt som i SHL, säger Kekkälinen enligt Columbus Dispatchs reporter Brian Hedger.

Bemström draftades av Columbus i fjärderundan 2017 som 117:e spelare totalt.

Den här artikeln handlar om: