Sök
Fredrik Söderström.
utland

Här är coach Söderströms nya klubb: ”Att inte våga har aldrig varit min grej”

För en tid sedan blev det klart att han skulle lämna Storhamar. Nu står det klart att Fredrik Söderström tar över coachjobbet i NLB-klubben Olten.

Två finalplatser och ett guld blev Fredrik Söderströms facit i Storhamar. Nu har han skrivit på för schweiziska Olten som spelar i NLB. Kontraktet är skrivet på två år står att läsa på klubbens hemsida.
— Söderström är en mycket ambitiös coach med tydliga visioner. Han vet hur man får ihop sina spelare till ett lag och har bevisat att han är en bra instruktör. Vi ser fram emot att jobba med honom, säger Oltens sportchef Marc Grieder.

LÄS MER: Succétränarens bryderier: ”Finns en lockelse att prova på något ute i Europa”

Tränaren hintade redan i april i en intervju med hockeysverige.se:s Ronnie Rönnkvist att han var sugen att testa på ute i Europa.
— Jag har fört mer och mindre konkreta samtal med en del klubbar utanför Norge och Sverige. Det ligger i min personliga natur just nu att det finns en lockelse att prova på något ute i Europa, berättade han då.

Fredrik Söderström, som i Sverige tränat bland annat Oskarshamn och Nyköping, skriver själv om det hela på sin Facebook.
— Första intrycken är utmärkta, det här äventyret ser jag ödmjukt fram emot. En tuff värld, men att inte våga har aldrig varit min grej. Verkar vara bra människor, goda ambitioner och fina förutsättningar. Det här ser jag fram emot

Olten har inte spelat i NLA sedan 1994, men har på senare år varit i tre finaler i andraligan.

Den här artikeln handlar om: