Sök
Mathias Röndbjerg.
Nyheter

Nykomlingen värvar landslagsback: ”Har sina styrkor i det defensiva spelet”

Kristianstad ligger inte på latsidan inför sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan. Under tisdagen gjorde man klart med den danske landslagsbacken Mathias Röndbjerg.

Efter en succésäsong i Danmark, där Mathias Röndbjerg vann både danskt guld samt guld i danska cupen så går flyttlasset nu till Sverige och Hockeyallsvenskan. Flytten går dock inte till Pantern, som det ryktats om tidigare, utan till nykomlingen Kristianstad.

LÄS MER: Uppgifter: Dansk mästare till Hockeyallsvenskan

Under tisdagen meddelade Kristianstad att den landslagsmeriterade backen skrivit ett ettårskontrakt med klubben.
– Mathias är en skridskoskicklig back som har sina styrkor i det defensiva spelet med ett utmärkt förstapass. Mathias kommer från en bra säsong där han var med och vann allt man kan med Rungsted i dansk hockey och fick dessutom göra debut i landslaget, säger sportchefen och huvudtränaren Mikael Gath till klubbens hemsida.

”BARA HÖRT BRA SAKER OM KLUBBEN”

Röndbjerg bildade backpar med Morten Jensen under stora delar av säsongen. Jensen är sedan tidigare klar för spel i den hockeyallsvenska nykomlingen.
– Jag vill verkligen ta nästa steg i min utveckling, och här tycker jag att Kristianstad är rätt plats. Jag har bara hört bra saker om klubben, staden och tränarna. Så jag är väldigt exalterad att träffa alla och komma igång, säger Röndbjerg.

Röndbjerg spelade JVM med Danmark säsongen 2016/17 och har noterats för fem a-landskamper för det danska landslaget. Förra säsongen stod backen för tolv poäng (1+12) på 35 matcher i den danska ligan.

Den här artikeln handlar om: