Sök
Björn Hellkvist.
Nyheter

BESKEDET: Toppspelare ska in till förstakedjan

Modo tog ett steg i rätt riktning förra säsongen och nu rustar man som bäst för att ta ytterligare kliv. I en intervju med Allehanda berättar tränaren Björn Hellkvist att man ska ha in en forward till – av toppklass.
— Jag söker någon som kan följa med Modo vid ett eventuellt avancemang till SHL, berättar han.

Efter två säsonger med missat kvalspel lyckades Modo säsongen som var att ta en sjätteplats i den allsvenska grundserien och därmed få spela i slutspelsserien. Sedan dess har man förlängt med en rad spelare på nyckelpositioner och dessutom plockat in intressanta kort som Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson.

SPETSSPELARE SKA IN

Nu berättar tränaren Björn Hellkvist att en spetsspelare framåt ska in. En spelare för förstakedjan och han ska vara av kalibern att kunna följa med Modo upp i SHL vid ett ventuellt avancemang.
— Det är kanske den svåraste, och viktigaste, rekryteringen att göra. Därför gäller det att vara noggrann och selektiv, berättar han för Allehanda och fortsätter:
— Jag söker en kille med hög fart på rören, näsa för offensivt spel och någon som kan följa med Modo vid ett eventuellt avancemang till SHL. Han ska klara av att spela där.

Hellkvist nämner också i intervjun att han ser duon Rosdahl/Olofsson som spelare för en förstakedja. Den spetsspelare de söker ska alltså vara ett komplement till dessa två.

Hellkvist berättar också att Backen Tobias Enström ännu inte kommit fram till något beslut huruvida han ska fortsätta sin hockeykarriär eller ej.
— Det ligger i hans händer.

Den här artikeln handlar om: