Sök
Aleksi Heponiemi
Nyheter

Finska storlöftet skriver NHL-kontrakt: ”Har varit en toppspelare på alla nivåer”

Kaapo Kakko blir inte den enda intressanta finska rookien i NHL nästa säsong. Nu har även Aleksi Heponiemi skrivit ett NHL-kontrakt med Florida.
– En otroligt skicklig och dynamisk spelare, säger Panthers GM Dale Tallon.

Han gick bara som spelare 40 i draften 2017 och det ser onekligen ut att vara ett fynd. Sedan dess har Aleksi Heponiemi nämligen hunnit med att dominera totalt i WHL och i JVM och dessutom blivit en stor stjärna hemma i den finska Liiga.

Nu har Heponiemi skrivit ett treårskontrakt med Florida.
– Vi är glada över att ha kommit överens med Aleksi. Det är en otroligt skicklig och dynamisk spelare med ett superbt spelsinne. Aleksi har varit en toppspelare på alla nivåer och en ledare i vinnande lag både på juniornivå och på internationell nivå, säger klubbens GM Dale Tallon.

VANN JVM

Ja, Aleksi Heponiemi gjorde som junior hela 46 poäng på 50 matcher i finska Liiga under säsongen i storklubben Kärpät. Han gjorde dessutom nio poäng på sju matcher i JVM där Finland vann guld.

Heponiemi hade kontrakt med Kärpät även kommande säsong men enligt Sportsnets Elliotte Friedman kommer storlöftet spela i Nordamerika och inte i Finland.

Den här artikeln handlar om: