Sök
VM 2019

Välkomnades till VM – med 1400 ballonger: ”Fick smaka på sin egen medicin”

John Klingberg fick sig en rejäl överraskning när han anlände till Bratislava. På sitt hotellrum möttes han av 1400 ballonger. Ett prank signerat Oliver Ekman Larsson och Sportbladets Jimmy Wixtröm och Christoffer Bodin.
– Han fick smaka på sin egen medicin där, säger Ekman Larsson till hockeysverige.se.

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är en video som har gått viral. Tillsammans med Jimmy Wixtröm och Christoffer Bodin, som gör Inside Tre Kronor för Sportbladets räkning, fyllde Oliver Ekman Larsson nyanlände John Klingbergs hotellrum med ballonger. 1 400 stycken för att vara exakt.

Klingbergs snopna reaktion när han öppnar dörren och möts av ballonghavet blev snabbt en snackis i Bratislava.
– Jag tyckte att vi skulle göra något för att jag visste att han skulle bli less. När han inte kommer på en sådan idé själv blir det oftast lite jobbigt. Han fick smaka på sin egen medicin där, säger Ekman Larsson med ett stort leende.
– Det är någonting hela tiden med ”Klingan”, så det är kul att ge tillbaka lite. Det var ganska kul för jag visste att han skulle bli riktigt less.

Det blev Klingberg.
– Jag hade precis kommit från flyget, hade inte sovit så bra och skulle duscha. Jag fick vänta en och en halv timme på att ballongerna skulle komma ut ur rummet, säger han.
– Men det är såklart roligt. Det är så vi håller på med varandra i laget. Jag ska försöka hitta på något och komma tillbaka.

SMIDER HÄMNDPLANER

John Klingberg är känd som en riktig ”prankster” så det lär komma en hämnd vid lämpligt tillfälle.
– Det släpper jag inte här. Jag har börjat fundera lite grann, men det är nog svårslaget att komma på något bättre än det här.

Är det här det bästa pranket du har upplevt?
– Det är det nog, absolut. Man har sett innan att folk har tagit ut möbler ur hotellrum, men jag kunde ju knappt komma in i rummet.

Oliver Ekman Larsson är inte orolig för att John Klingberg ska ge igen.
– Nej, jag tycker det här var ett snällt välkomnande. Sedan städade Jimmy och Christoffer undan också, så han slapp göra det. Han fick ballonger och konfetti, det är ju ett snällt välkomnande ändå, flinar han.

”DYNGSVETTIG”

Han håller med om att det är ett av de bättre spratten han har upplevt som hockeyspelare.
– Ja, vi är ganska nöjda med det. Det var kul och roligt att se hans min när han kom in där.

Har du upplevt några andra riktigt bra pranks under karriären?
– Det är inte så mycket barntillåtet tyvärr. Vi får ta det när jag lagt av med hockeyn, då ska jag berätta…, säger Oliver Ekman Larsson.

För Jimmy Wixtröm och Christoffer Bodin blev det mycket arbete för ett par ögonblicks njutning. Först skulle de blåsa upp 1 400 ballonger – sedan spräcka dem.
– Det tog nog 20-30 minuter med städning. Det lät jäkligt mycket och sedan var man dyngsvettig, säger Christoffer Bodin.

Oljudet och alla ballonger väckte dessutom en del misstänksamhet på hotellet.
– Det var en kille som började prata franska med oss i korridoren som var väldigt bekymrad. Det hade runnit ut lite ballonger, ett 40-tal, i korridoren. Sedan lät det ju som pistolskott när vi spräckte dem. Speciellt i badrummet där det ekade brutalt mycket. Så det är fullt förståeligt att han undrade vad fasen som försiggick, skrattar han.

Se Sportbladets video här:

Den här artikeln handlar om: