Sök
Philippe Myers
VM 2019

Kanadas drag efter backskadan: Philadelphiatalangen kallas in

Brandon Montour tvingas lämna VM med en skada. Nu kallas doldisen Philippe Myers in som hans ersättare.

John Tavares lämnade redan inför turneringen och nu har också beskedet att Brandon Montour tvingas avbryta VM, kommit. Som tur var för Kanada hade de fyra platser öppna i VM-truppen och nu har de förbrukat en av dem.

Som en konsekvens av Montours skada har nämligen Philadelphias 22-årige backlöfte Philippe Myers kallats in. Det skriver det kanadensiska förbundet på sin webbplats. Han väntas bli spelklar till lördagens match mot Tyskland.

MATCHATS I AHL

Myers spelade JVM 2017 men draftades aldrig, utan sajnades av Flyers som free agent inför förra säsongen. Då blev det 50 matcher i AHL och ingen i NHL. Under säsongen som nyss avslutats spelade han 21 matcher i NHL och sköt ett mål. I AHL stod han för 33 poäng på 53 matcher.

Nu ska den 196 centimeter långe backbjässen debutera i senior-VM. Han gör det med Alain Vigneault som coach – som han också kommer få i Philadelphia i höst.

Den här artikeln handlar om: