Sök
Patrick Kane
VM 2019

Kane skrev historia i USA:s segermatch

USA bjöd på en riktigt svag insats mot Storbritannien – men vann i alla fall med 6-3. I matchen blev Patrick Kane tidernas främste VM-spelare för USA.

Inför matchen stod Patrick Kane på 33 VM-poäng på 20 matcher i VM. Nu har han 36 poäng på 21 matcher och är nu tidernas främste VM-spelare för USA. Han gick då förbi Mark Johnson som hade 33 poäng på 63 matcher under sin karriär.

Kane gjorde alltså tre poäng i USA:s 6-3-seger mot Storbritannien. Han spelade fram James van Riemsdyk till 1-0 och Alex DeBrincat till 4-1 innan han själv satte 5-2 i slutperioden.

RIKTIGT SVAG MATCH AV USA

Det var annars en match där USA, i synnerhet i de två första perioderna, gjorde allt annat än imponerade mot Storbritannien. Faktum är att målvakten Thatcher Demko tvingades göra flera avancerade räddningar för att hålla USA:s ledning intakt. Efter den första perioden stod det till och med 1-1…

USA:s övriga mål i segermatchen sköts av Clayton Keller, Chris Kreider och den tidigare Örebrostjärnan Derek Ryan.

Storbritannien, som bara hade gjort ett mål i VM inför matchen, fick se mål från Mike Hammond, Brett Perlini och Ben Davies.

I parallellmatchen vann Schweiz mot Norge med 4-1. Svensken Tobias Lindström, som bytt till norskt medborgarskap, gjorde Norges mål. Det var Schweiz blott andra insläppta kasse på fyra matcher under VM.

Den här artikeln handlar om: