Sök
Nikita Gusev och namnen Kuznetsov
VM 2019

Klev upp i poängligatopp i ryska förnedringen

Vilken skrattmatch det blev för Ryssland i mötet med Italien idag. De hade total lekstuga och vann med 10-0. NHL:s poängkung Nikita Kutjerov klev upp i poängligatopp.

Det var VM:s kanske mest lättippade match på förhand. Att Ryssland skulle krossa Italien visste vi alla på förhand. Målorgien inleddes redan efter 31 sekunder när Torontos Nikita Zaitsev gjorde 1-0. Sen bara rullade det på.

Dinar Khafizullin gjorde 2-0, Jevgenij Kuznetsov gjorde 3-0 och sen spräckte Alex Ovetjkin sin målnolla i VM när han sköt 4-0 från sin favoritposition. Då var inte den första perioden slut.

I den andra kom fyra mål till, från Kuznetsov, Ilja Kovaltjuk, Jevgenij Dadonov och Michail Grigorenko. I samband med Dadonovs 7-0-mål klev NHL:s poängkung, Nikita Kutjerov, upp i ensam poängligaledning även i VM med sina nio poäng. Han passerade då Tre Kronors William Nylander. Men Kutjerov var inte färdig där.

GJORDE SITT SJÄTTE MÅL

Han gjorde sin fjärde poäng för kvällen, och tionde för turneringen, när han själv pricksköt in 9-0 i upptakten av den tredje perioden. Sen kom 10-0 från Dadonov. Det var Floridastjärnans sjätte (!) mål i VM och avslutade det ryska målkalaset. Den fruktade ryska maskinen har nu fyra raka segrar och 23-2 i målskillnad.

Italien skapade faktiskt en hel del chanser i matchen och hade två ramträffar – men utan att få nätkänning. Nykomlingen jagar fortfarande sitt första mål i den här VM-turneringen.

Den här artikeln handlar om: