Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: En förlängning viktigare än nyförvärv

Ett par grymt viktiga förlängningar har landat det senaste dygnet. Åldrande trotjänare som inte slutar att imponera.

Att det blir en åttonde säsong i KRIF för den väldige forwarden Sebastian Magnusson är naturligtvis en bättre nyhet för klubbens fans än vad något nyförvärv skulle kunna vara.

Bortsett från en kort avstickare till Kristianstad vintern 16/17 har 30-åringen varit KRIF trogen ända sedan han värvades till laget inför säsongen 11/12 och har blivit en trotjänare som personifierar laget. Så väl med sitt spel som sin attityd.

Det är väl egentligen bara den ständige kaptenen Andreas Nordfeldt (åtta raka säsonger och ingen blir väl särskilt förvånad om han snart presenteras som klar för sin nionde) som kan mäta sig.

Magnusson har alltid varit viktig, men den gångna säsongen klev han ju dessutom fram inte bara som en hårfager rackare utan dessutom som en sylvass poängspelare. 42 poäng (22+20) på 40 matcher är det överlägset bästa han presterat i KRIF-tröjan någonsin.

Han hittade en grym kemi tillsammans med Stefan Söder och Daniel Andersson i vad som odiskutabelt var ettans bästa kedja den gångna säsongen och när de två kedjekamraterna verkar vara på väg bort är det oerhört viktigt för klubben att de i alla fall lyckas hålla hårt i sin trotjänare.

* * *

Härom dagen bestämde sig Nicklas Larsson, 39 år ung, att skriva på för en fortsättning i Surahammar.

Igår var det dags för nästa farbror att komma med samma besked.

Den evigt unge 43-åringen Andreas Paulsson kommer att gnugga vidare ytterligare en säsong i Vallentuna. Han är därmed klar för sin fjärde raka säsong i klubben där han den gångna säsongen svarade för 38 poäng (11+27) på lika många matcher. 14 fler än sin 19-årige son Lukas som lirar i samma lag.

Jag kan inte tycka annat än att det är oerhört kul att han fortsätter. Det är hockeypassion så det stänker om det.

* * *

Hockeypuls kunde idag dundra på med uppgifter om att det med stor sannolikhet blir så att Tony Mårtensson väljer att stanna i Almtuna.

En briljant signatur med Hockeyettan-mått mätt så klart, men det känns väl som ännu en ganska tydlig indikation på att det lutar en hel del åt spel i Hockeyallsvenskan även nästa säsong för klubben som står på tur om IK Pantern skulle kollapsa.

* * *

Det har funnits allsvenskt intresse kring Alex Ek ända sedan i vintras och han har gått och funderat på den saken under våren, men till syvende och sist bestämde han sig ändå för att stanna kvar i Nybro Vikings.

Med andra ord blir han ännu en vass bit i det lagbygge som börjar se mer och mer intressant ut i Nybro.

Efter en helt okej första säsong i Vikings-tröjan fick ju Ek sitt ordentliga genombrott som poängspelare den gångna vintern med imponerande 43 pinnar (16+27) på 36 matcher i seriespelet. Kan han bygga vidare på det kan det bli riktigt sylvasst i vinter och det är väl kanske det de allsvenska klubbarna väntar på att få se också.

Men Nybro som sagt, de ser ut att bli riktigt bra.

Däremot skjuter klubbchefen Rasmus Aro ner det rykte som figurerat att landslagskaptenen Roberto Gliga skulle följa med tränaren Mikael Tisell från Rumänien till Hockeyettan. Jag snackade med Aro under dagen och hans tankar om lagbygget kan ni hitta här.

* * *

Igår presenterade Tranås kanadensaren Sean McGovern, som ni kunnat läsa om tidigare, och idag följde de upp med hemvändaren Lukas Isaksson och den defensive backen Oscar Karlsson från Helsingborg. Stefan Fransson går imponerande fram med sitt lagbygge.

Men den viktigaste positionen återstår fortfarande. Tranås måste landa en riktig toppmålvakt för att kännas så där riktigt stekheta.

* * *

Är ni sugna på lite mer korthuggna kommentarer om samtliga lagbyggen i Hockeyettan gjorde jag en sammanställning åt Sportbladet som ni kan hitta här.

Den här artikeln handlar om: