Sök
Anders ”Pudding” Weiderstål är äntligen tillbaka från magsjukan.
VM 2019

Magsjuk på VM – nu är han tillbaka: ”Gick aldrig ut”

Det blev oroligt när Anders ”Pudding” Weiderstål åkte på magsjukan under VM. Men nu är Tre Kronors berömda materialare frisk igen.
– Jag kunde inte vara med killarna eller någonting, berättar han. 

BRATISLAVA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han avgör inga matcher på isen. Men vid sidan av har Anders ”Pudding” Weiderstål ett stort inflytande på Tre Kronor. Den legendariska materialaren har varit med sedan 1984 och endast missat två eller tre landskamper.

Därför var många förvånade när ”Pudding” inte fanns med när laget skulle spela VM-match mot Italien. Han hade åkt på magsjuka och missade även Sveriges match mot Norge i måndags.
– Vi har isolerat honom och troligtvis är det något han har ätit, och i så fall smittar det inte. Men vi har valt att isolera honom, sa Peter Ström, läkare i Tre Kronor.

Men tack och lov, några fler missade matcher lär det inte bli framöver. För nu är han tillbaka i samma gamla god form och med ett leende på läpparna. När Tre Kronor tränade på is under onsdagen var ”Pudding” på plats och allt var som vanligt igen.

65-åringen drar en djup suck när magsjukan kommer på tal.
– Åh, man kan vara magsjuk när som helst, men inte på ett hockey-VM. Och då vet man hur känsligt det är också, säger ”Pudding”.

ISOLERING

Ja, det fanns såklart en rädsla hos Tre Kronor för risken att magsjukan skulle sprida sig till fler. Och av den anledningen tvingades ”Pudding” till isolering på sitt hotellrum. Ingen rolig situation, inte minst för en så oerhört social person.
– Två dagar var jag isolerad. Jag har varit på mitt rum hela tiden. Jag gick aldrig ut och käkade, jag gjorde ingenting sådant. Exempelvis så beställde jag mat till rummet istället. Jag kunde inte vara med killarna eller någonting.
– Ja, vad fan ska man göra? Det var bara att gilla läget.

Har du varit magsjuk tidigare?
– Nej, bara förkyld och haft feber och så. Men inte magsjuka. Sedan fick jag kristallsjukan på OS i Turin (2006) och var alldeles vinglig ett par dagar.

Och det är många som tycker om att ”Pudding” nu är back in business.
– Han har varit med några turneringar så det är både bra och skönt att han är tillbaka. Och det blir mer skratt, säger Tre Kronors assisterande tränare Peter Popovic.

”Man blir jätteorolig naturligtvis”

Den här artikeln handlar om: