Sök
190513 2019 IIHF Ice Hockey World Championship, day 4, Slovakia – Canada: Ice Hockey World Championships – Group A – Slovakia v Canada – Steel Arena, Kosice, Slovakia – May 13, 2019 Canada’s Anthony Mantha celebrates with team mate after scoring a goal REUTERS/David W Cerny …
VM 2019

Detroitstjärnans dubbel sköt Kanada till seger

Frankrike stretade emot ordentligt, men det var egentligen inget snack.
Kanada vann planenligt mot fransmännen med 5–2 efter bland annat två nya mål från Detroitstjärnan Anthony Mantha.

Kanada såg ut att gå mot en kross i eftermiddagens match mot Frankrike. Kanadensarna ledde med 3–0 redan efter 16 minuters spel, men två franska reduceringsmål i mittperioden skapade en viss nerv i matchen.

Då klev Anthony Mantha fram i den tredje perioden när han sköt sitt andra mål för matchen och mer eller mindre dödade den lilla spänning som fanns i matchen. I och med sina mål i 5–2-segern står nu Detroitstjärnan noterad för fem mål och totalt nio poäng på fyra matcher i årets VM-turnering.

För Kanada väntar närmast ett möte med Tyskland på lördag, medans fransmännen ställs mot hemmanationen Slovakien i morgon.

Den här artikeln handlar om: