Sök
Anton Karlsson.
SHL

Kvalhjälten tvingades lämna Leksand: ”En ursäkt hade väl inte suttit fel”

Han var en av Leksands stora kvalhjältar när man säkrade SHL-platsen i våras. Trots indikationer på att han skulle få stanna fick Anton Karlsson ändå lämna Leksand.
– Jag har en familj med två barn och jag tycker respekten samt ärligheten borde funnits där från början, säger Karlsson till Siljan News.

Anton Karlsson hade sin poängmässigt bästa säsong i seniorkarriären den gångna säsongen. 22-åringen från Lerum stod för 21 poäng (11+10) på 49 grundseriematcher och ytterligare sex poäng (5+1) på tolv kvalmatcher när Leksand kunde ta sig tillbaka till SHL.

Trots de fina insatserna i dalaklubben fick Karlsson ingen plats i lagbygget inför återkomsten i SHL.
– Egentligen har väl diskussionen med Leksand inte varit så där jättestor överhuvudtaget vilket jag kan tycka är konstigt med tanke på den avslutning jag gjorde av säsongen. Vi mötte ett SHL-lag i kvalet och det var då jag spelade som bäst, säger Karlsson till Siljan News.

”ABSOLUT INGET AGG MOT KLUBBEN”

22-åringen menar att han hade fått indikationer på att han skulle få följa med på resan upp till SHL. Senare fick han beskedet att det inte skulle bli någon fortsättning i den vitblåa dressen.
– Jag har absolut inget agg mot klubben eller mot någon så, men jag tycker ändå att… Jag har en familj med två barn och jag tycker respekten samt ärligheten borde funnits där från början.
– En ursäkt hade väl inte suttit fel kan jag tycka.

Var karriären fortsätter för Anton Karlsson är i dagsläget oklart. Forwarden siktar på SHL-spel till hösten och han berättar för Siljan News att han gärna vill ha klart med en klubb inom den närmaste tiden, men att han samtidigt inte kommer att stressa fram något beslut.

Karlsson har tidigare representerat både Frölunda och Skellefteå på SHL-nivå.

Den här artikeln handlar om: