Sök
Rod Brind’Amour vill se en regeländring efter nattens regelvidriga avgörande.
St. Louis

Efter Erik Karlssons omdiskuterade mål – nu vill tränaren se regeländring

San Jose vann nattens match mot St. Louis efter ett omdiskuterat mål där Erik Karlssons avgörande föranleddes av en handpassning. Nu vill Carolinas tränare Rod Brind’Amour att domarna ska kunna videogranska handpassningar vid målsituationer.
– Det är dags att domsluten blir rätt. Det betyder för mycket, säger Brind’Amour till Sportsnet.

Det var i övertidsspelet i nattens match mellan San Jose och St. Louis som den omdiskuterade situationen inträffade. Timo Meier sköt ett skott som Jordan Binnington i St. Louis målet räddade. Sharksforwarden dök sedan på returen och kunde med hjälp av handen spela fram Gustav Nyquist, som i sin tur serverade Erik Karlsson som kunde avgöra matchen.

LÄS ÄVEN: Karlsson bröt långa måltorkan – avgjorde med kontroversiellt mål på övertid

Målet blev omdiskuterat, men eftersom att domarna dömt mål och inte har rätt att videogranska huruvida målet föranletts av ett handpass stod målet var. Efter matchen var St. Louis-spelarna minst sagt irriterade:

”HJÄLP DEM”

Nu hoppas Carolina Hurricanes tränare Rod Brind’Amour att ligan ändrar reglerna och tillåter domarna att kolla på liknande situationer i framtiden.
– Det är dags. Det är dags att domsluten blir rätt. Det betyder för mycket. Det var jobbigt att se i går kväll, säger Brind’Amour till Sportsnet.

Brind’Amour menar att det var ett flertal situationer i matchen där en snabb videogranskning kunde underlättat för domarna. Han är av åsikten att domarna ska få så mycket hjälp de bara går.
–  Hjälp dem. Det här är bra domare. Situationerna är svåra att uppfatta live. Det är ofta man tänker ”nja, jag vet inte” för att sedan se en repris och se att domarna tog helt fel beslut. Men samtidigt kan man inte förvänta sig att de ska få allt rätt, det är alldeles för svårt, menar Brind’Amour.

SE SITUATIONEN HÄR:

Den här artikeln handlar om: